2010. augusztus 5., csütörtök

Bemeszeljük az ördögöt

Bemeszeljük az ördögöt

A falvakban sandán figyelő, ördögszarvas táblák és az őket fürkésző, málhás emberek. A fesztivál rajtol, a karszalagosztás rituáléja simogat. Néhány jótékony falat a gyros-standnál kunyeráló ebnek és gondolatdobbantó korty a Nekem 8-ban, majd szaltó a tengerbe: Őszirózsák, Mediawave, Quimby. Ahogy az este éjszakába fordul, jóllakott mosollyal nyugtázom: máris öttel több szám van a telefonomban. Minden hozott nyűg kisimul – azaz bemeszeljük az ördögöt.





A Bárka Színház Hajónapló Műhelyének tagjai Az ördög magyar hangját is papírra vetik, Katlan-blognak szentelik az alvásórákat. Ismertetőjelük a monoklira emlékeztető, karikás szempár. Aki látja őket, azoknak üzenem: egy hátmasszázsra nehezen mondanak nemet.
Hajnali négy csikordul, mikor előlép a dilemma: mi vonz jobban, a kávé, avagy a polifoam? A monitor torzul, a „nosztalgia” szó kedvesen „nosztaligába” fordul az írók keze alatt. Frissítő sétánkon előfordult, hogy nagyharsányi tenyerek tapadtak a fenekünkre. Ilyen víg atrocitásokról és idilli impressziókról számolnak be Edit, Fanni, Judit, Noémi, Julcsi, Mari és Ádám nyugdíjas-lelkületben, latin orvosi szakkifejezésekben, kecskékben, szentjánosbogarak fényében bővelkedő írásai. Néhol spontán blog, máskor kritika, esetenként interjúk. A kérlelhetetlen főszerkesztő hangján szólva: faljátok őket szeretettel!

Szemessy Kinga
Barta Edit: Ismerkedés aranymetszésben
(interjú Pettendi Szabó Péterrel)

Barta Edit: Minden stimmel
(ad hoc írás augusztus 4-éről)

Herczog Noémi: Vállamon ördög ül
(Mediawave, Apnoe koncert)

Hodászi Ádám
(ad hoc írás augusztus 4-éről)

Szabó Julcsi: Kisharsányi nyitány
(A Kisharsányi Nyugdíjasklub népdal és táncbemutatója)

Szemerédi Fanni: Álomlátó
(Fesztiválnyitány, Quimby koncert)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...