2010. szeptember 21., kedd

Balogh Anita: Utazó mérföldek.Erdély

Traveling miles.Transilvania / Utazó mérföldek.Erdély

Eddigi élem során mindig a spontán alakulások hozták a legmaradandóbb élményeket számomra,a kutató -felfedező kíváncsiság elegendő tervek szövögetése nélkül is. Így történt ez év nyarán,hogy egy kedves invitálással élve ,útitárs lehettem egy  "gyorstempójú" ,Nyárád  vidéki  és a Fogarasi-havasok tengerszemének ,Balea tónak látogatásán .

Annyit bizonyosan éreztem, hogy itt is mint máskor, a humán környezet,flóra-fauna  érdeklődésem központi  alapja lesz. Hogy milyen történelem,kultúra és környezet alakít emberi sorsokat, mivé válnak vagy nem mindeközben  ,találkozásaim-beszélgetéseim során  az ottani emberekkel ,elhangzott egy mondat:

"Ahol talál a szó."

Néhány fotó ebből a sorozatból,aminek a "Porlepte begóniák" címet adtam ,mély és őszinte tisztelgésem ,a dolgos  vidéki  kezeknek. 

A Fogarason taláható  Balea tónál  vitathatatlanul hatása alá kerültem az elemi erőknek...önmagam létének parányisága ezeken a helyeken válik nyilvánvalóvá. Amint az ember terveit a mindenkori jelenre alapozza -tudván persze, hogy a holnap talaja ingatag - egyszerre jelentéktelenné és elhanyagolhatóvá válik minden vélt fontosság.

Minek aggódni az időn, aggódjon az magáért.  














2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...