2010. április 13., kedd

Feltörekvő nemzedék: A graffitis

Mindenképp szeretnék bemutatni olyan alkotókat és munkáikat is, akik nem feltétlenül az elfogadott művészeti ágakat űzik, Sőt, sok ember szemében csak a bosszúságot jelentik, bár munkáik rengeteg esetben már szerves részét képezik a környezetünknek. Így kerültem kapcsolatba Barnabással is.




G.G.: Streetart-os, graffitis, képzőművész. Minek tartod magad?

B.Barnabás: Szerényen alkotónak tartom magam, aki néha belebújik egy képzőművész bőrébe, esetleg egy graffitisébe, de streetartosnak semmiféleképpen nem. Streetartos is lennék, ha lenne egy utcám, amivel azt kezdhetek, amit szeretnék.


G.G.: Honnan merítesz ihletet?

B.Barnabás: Ihletet bármi adhat, ugyanazt a dolgot végtelenféleképpen lehet nézni és az elmédben végtelenféleképpen tudod átalakítani. A kérdés már csak az, hogy azt a képzelt képet hogyan materializálod a valóságodba.


G.G.: Bár elég fiatal vagy, de meddig lehet ezt a graffitizést csinálni?

B.Barnabás: Majdnem bármeddig. Bár nem mindegy mit értesz ez alatt. Ha arra gondolsz, hogy meddig lehet illegálba writernek maradni, azt mondom, attól függ kinek. Van, akinek úgy alakulnak a dolgai, hogy jobban jár, ha minél előbb felhagy a sorozatos "kérdezés nélküli tulajdon-átalakítás"okkal, ám vannak, akiknek meg elmegy rá az élete. Szerintem legálisan, egészségesebben lehet űzni. (mosolyog)
















G.G.: Hogyan kell elképzelni egy-egy alkotás folyamatát?

B.Barnabás: Elképzelem az eredményt. Általában csinálok skiccet a biztonság kedvéért, majd a rendelkezésre álló megvalósítási lehetőségek valamelyikével igyekszem elérni a kívánt hatást. De csomó dolog a kezemben van, és vannak fröcskölős véletlenszerű cuccok is. Mindegyik mű más és más, mások a fázisok is. Általánosítva ennyi.


G.G.: Egymást figyelitek?

B.Barnabás:Természetesen könnyebb egymástól ellesni a technikákat.


G.G.: A "szakmának" vannak sztárjai?

B.Barnabás: Melyik "szakmának" nincsenek? Véleményem szerint nem az a lényeg ki a sztár, hanem, hogy ki jó valójában. El kell tudni vonatkoztatni a fame-től… (mosolyog) Igazából mindegyikből van kedvenc. Graffiti: Mr. Zero, Daim…, Street art: Banksy, Ludo…, ha a képzőművészetből, akkor meg Leonardo da Vinci annyi mindenhez értett…















G.G.: "Harc" van köztetek? (helyért, munkáért...)

B.Barnabás: Miben nincsenek harcok? Jó volna, ha béke lenne. Én speciel békés típus vagyok.


G.G.: Ha felnősz milyen pályán tudod elképzelni magad?

B.Barnabás: Pályán? Hagyj a munkával… (nevet) Egyszerűen dől a lé, lányok jönnek, és én a tengerparton iszogatva épp azt teszem, amihez kedvem van...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...