2010. június 3., csütörtök

Az első képek a POSZT-ról

Ma délután kezdetét veszi a 10. Pécsi Országos Színházi Találkozó. Úgy gondoltuk a jubileumi fesztiválhoz mi azzal járulunk hozzá, hogy a következő tíz napban kiemelten foglalkozunk a POSZT-val. Hogy mit jelent ez a tervekben? Naponta többször jelentkezünk képes beszámolókkal, kritikákkal, és hogy feleslegesen ne is szaporítsuk a szót, rögtön belevágunk.
Lássuk az egyik legfontosabbat, a versenyprogramot. Idén a színházak kimondott kérésére már egy hónappal korábban tudni lehetett a versenyző darabokat, amelyek a következők:



A POSZT hivatalos honlapján pedig érdekesen egybefoglalva: 
"Maya, nagyon szépen kérlek, Csörgess meg!- esedezett Übü király a telefonvonal végén - nagy bajban vagyok! A Kockavető átvágott! Nem jók a számlák, amiket vettem tőle és bejelentkezett A revizor! Háztűznézőbe jön! Mindjárt itt lesz! Ha hallod az üzenetemet, ellenőrizd kérlek, az SZJ 9231 avagy a művtev vége számlákat, amiket a városi színháznak állítottam ki! Emlékszel? Volt egy levél, azt kellene megtalálnod! Az tisztára moshat, az Az elveszett levél.
Ráadásul a nyomomban van Kasimir és Karoline, a híres nyomozó páros és csak rövid idő kérdése, hogy rájöjjenek arra, hogy igen, valóban 20/20-as voltam.
De mindez már csak Veszett fejsze nyele volt. A nagy király utolsó szavai alatt immár semmi sem állíthatta meg Arturo Ui feltartóztatható felemelkedését.
A Fodrásznő, aki szemtanúja volt a rövid, de véres eseményeknek, hisztérikusan felkacagott és tört angolsággal kiáltotta: Let's go to The beach!
S.K."

Természetesen az elkövetkező napokban minden darabról részletesebb ismertetővel is szolgálunk.

Bár a nagy többség még el se indult a helyszínre, de a Fesztivál nyitó darabjának szereplői , az Örkény István Színház színészei már a délelőtt a helyszínen próbálták Bertolt Brecht: ARTURO UI FELTARTÓZTATHATÓ FELEMELKEDÉSE című darabját Zsótér Sándor instrukciói alapján.
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...