2011. augusztus 10., szerda

Amit a hegyen Hallani - az Ódry Színpad bemutatója a Zsámbéki Színházi Bázison

Amit a hegyen hallani



A Zsámbéki Színházi Bázissal közös produkcióra készül a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves fizikai színházi koreográfus osztálya, amellyel Liszt Ferenc örökségét dolgozzák fel.
A Horváth Csaba és Lukáts Andor vezette osztály hallgatói augusztus közepétől kéthetes intenzív munka keretében, Zsámbékon foglalkoznak a magyar zeneszerzővel - életrajzi adatait, írásait, gazdag zenei örökségének egy-egy darabját használják fel készülő előadásukhoz. A projekt célja, hogy a szabadtér sajátosságait kihasználva helyspecifikus etűdöket (mozgás, próza, film) hozzanak létre, illetve különböző formanyelveket próbáljanak ki.
Az Ódry Színpad bemutatójaként készülő Amit a hegyen hallani című előadást szeptember 1. és 4. között naponta, este nyolc órai kezdettel tekintheti meg a Régi Rakétabázis közönsége. A produkció kíséretében a második év végi Beckett-mesterségvizsga néhány részlete is látható lesz.
Az előadás támogatói a Nemzeti Kulturális Alap, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Zsámbéki Színházi Bázis.
Fotó: Widder Kristóf

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...