2011. augusztus 23., kedd

Örkény kert

Örkény kert
Az Örkény István Színház és Erzsébetváros Önkormányzatának évadnyitó  rendezvénye
2011. szeptember 3. 10.00-22.00
Budapest 7. kerület Madách tér
Régi álmunk, hogy a Madách tér szép park legyen, platánokkal és pázsittal, körben az árkádok alatt kávéházakkal. Partnerünk, a VII. kerületi Önkormányzat, örömmel állt az ötlet mellé, így színházunk egész napos szabadtéri rendezvénnyel köszönti az új évadot a Madách téren.
Ezen a napon a parkoló kiürítésével, a kocsikkal zsúfolt, repedezett aszfaltszőnyeg helyett, növényekkel díszített teret hozunk létre, ahová egy nagyobb és egy kisebb színpadot állítunk fel. A programokra reggel tíz és este tíz óra között kerül sor. A koncerteket a nagyszínpadra tervezzük, de az egész téren és a színház előcsarnokában is zajlanak programok, egész nap.
Szándékunk, hogy felhívjuk a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére, a közösségi életterek hangulatára és fontosságára, hogy ébren tartsuk az erzsébetvárosi és általában a budapesti polgárok érdeklődését a kerület magas igényű kulturális hagyományai ránt. Tájékoztassuk őket az Örkény Színház munkájáról, jövő évadának részleteiről. Felidézzük a Madách tér múltját és felhívjuk a környék lakóinak figyelmét arra, hogy mennyi lehetőség rejlik a jövőjében. A programok összeválogatásánál minden korosztály igényeit figyelembe vettük, hogy teljes családok élvezhessék ezt a napot.
Tervezett programok:
Kolompos koncert
Huzella Péter koncertje gyermekeknek
Tintaló  Cirkusz és Felhővadászat – a Tintaló Társulás produkciói
A Legenda egyesület történelmi játszóháza
Éjszakák és Nappalok Erzsébetvárosban – fotókiállítás az Örkény Színházban
Olvasóliget
Brass Monkey Big Band- A Molnár Antal Zeneiskola növendékeinek koncertje
Az Örkény Színház zenés évadajánlója
A Harmónia Garden Band világzenei koncertje
HOPPartklub koncert
Szerte nézet(t): az Örkény Színház társulatának alkalmi műsora VII. kerületben élt vagy élő szerzők műveiből, Petőfitől Karinthyn és Füst Milánon át Örkényig és Janikovszky Éváig, Kacsóh Pongráctól Presser Gáborig.
Komolyzenei minikoncert a Liszt-év jegyében, díszvendég: Kocsis Zoltán
Für Anikó  koncertje lemezeinek dalaiból, a társulat tagjaival
A részletes program megtalálható az esemény honlapján: www.orkenykert.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...