2011. augusztus 31., szerda

JHP ART-ERRORIST (D) & ZSOLT SŐRÉS AHAD (H) Duo + THEME (GB/PL) és vendégei

JHP ART-ERRORIST (D) & ZSOLT SŐRÉS AHAD (H) Duo + THEME (GB/PL) és vendégei 
Experiemental / Psychedelic / Industrial / Drone / Folk / Impro / Noise / Rock
  2 KONCERT 1 ESTE 1 JEGGYEL!  
2011. szeptember 5. (hétfő), 20:00 / Merlin Színház
Program:

- - THEME
(RICHARD JOHNSON, STUART CARTER, OLGA DRENDA, ANIA WERNER audiovizuális koncert vendégekkel / Audiovisual Concert with Guests: ZSOLT VARGA, AHAD)

- - JEAN-HERVÉ PÉRON ART-ERRORIST and ZSOLT SŐRÉS AHAD duo


*
Előfoglalás / Ticket reservation:kovacs.andrea@merlinszinhaz.hu

Jegypénztár: a helyszínen 1 órával kezdés előtt / Ticket Office: At the venue, up to one hour before the concert
Jegyek/Tickets: 1000 HUF

CD and vinyl shop a koncert után / after the concert!

***
Jean-Hervé Péron Art-Errorist (D)
A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni. 
Jean-Hervé Péron 1949-ben Casablancában született, Cherbourgban nőtt fel és Hamburgban virágzott ki. Szereti a szerelmes dalokat. Láncfűrészen játszik. A Faust és az art-Erroristegyüttesek alapítója. Együttműködések: Amon Guru, Nurse With Wound, Sonic Youth, Chris Cutler, Tony Conrad, Slapp Happy stb. Az Art-Errorist Avantgárd Fesztivál alapítója Schiphorstban (Németország). A legendásFaust együttes 1971-ben alakult Wümme vidéki környezetében. Hamarosan a Faust lett az egyik legfontosabb képviselője - a nemzetközi elismerést ún. "krautrockként" kivívó - műfajnak. "Nem létezik mítikusabb együttes, mint a Faust" - írja Julian Cope "Krautrocksampler" című könyvében, amely részletesen beszámol arról a kulcsfontosságú hatásról, amelyet a német zenekar gyakorolt az ambient, az art rock, az experimentális, zörej, pszichedelikus és indusztriális zenei textúrák kifejlődésére. A Faustés Jean-Hervé Péron zenéje folyamatosan, mind a mai napig különösen inspiratív és zavarba ejtő a művészek és a közönség számára. Zenekaraival több tucat albumot jelentetett meg az elmúlt negyven évben. A világ számos új zenei fesztiválján fellépett. 

http://www.art-errorist.de/
http://en.wikipedia.org/wiki/Faust_(band)


Theme (GB/PL)

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.

A Theme lényegében a Stuart Carter ésRichard Johnson között 1997 óta zajló együttműködésekre vonatkozó munkaelnevezés.Olga Drenda 2009-ben csatlakozott az együtteshez. Ania Werner pedig jelenleg az élő koncerteken látható filmvetítéseivel dolgozik együtt a Theme-el. A Theme a számtalan ellentétes elem asszemblázsához vagy dekonstrukciójához mindvégig elkötelezett maradt. Talált hangok és improvizatív zenei részek találkoznak a keleti zenével (amelyet részben Stuart Carter egyik indiai tartózkodása inspirált), ahol metronóm ritmusok teszik részben elvishelhetővé az igézet elbűvölő állapotait - elektroakusztikus technikák, konkrét zene, drone-ok rétegei, intersztelláris rockzenei utazás, régi és új elektronikák, vokális hangok, fém ütőhangszerek és a "dal" ideájának kényszerzubbonya önnön tradicionális mivoltában. A "soha ne maradjon mozdulatlan vagy egy ötletben lerögzített" elképzelése e zenei program szerves részét képezi; amelynek háttere az irodalom, a film, a filozófia, az írás, a nyers pszichológia, a tapasztalat, az utazás és a kísérlet, s amelyet a zene tükröz megfelelően. 

http://www.lumberton-trading.com/artists_html/theme.html


Sőrés Zsolt Ahad (H)

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.

1969-ben született Budapesten. Mélyhegedűs, elektroakusztikus improvizátor, zörejzenész, konceptuális művész. Jelenleg működő együttesei: trió Franz Hautzingerrel és Isabelle Duthoittal, trió Márkos Alberttel és Lawrence Williamsszel, I Belong to the Band (Adam Bohmannal, Oli Mayne-nel és Jean-Michel Van Schouwburggal), duó Christian Skjødttel, duó Kazuhisa Uchihashival, Spiritus Noister,„Lektrónia” című multimédiás projekt, Don't Eat Group stb. 2008-tól a Relatív (Át)Hallások Nemzetközi Független Kortárs Zenei Találkozó művészeti vezetője az Artus Stúdióban, Budapesten. Az alábbi kötetek magyar kiadásának szerkesztője volt: Jozef Cseres: „Zenei szimulákrumok”; Michael Nyman: „Kísérleti zene. Cage és utókora”;Edwin Prévost: „Nincsen ártatlan hang. AMM és az önfelfedezés gyakorlata. Metazenei Narratívák.” 2008-ban Ahad „Az autonómia új esélyei” címmel Peter Lamborn Wilson /Hakim Bey és más ontológiai anarchisták írásaiból szerkesztett kötetet. 2009-től a kultikus horror-underground-szürrealista filmrendező,Andrej Iszkanov (Habarovszk, Orosz Távol-Kelet) egyik munkatársa.

http://ahadmaster.blogspot.com/
http://inaplo.hu/ahad


Vendégünk / Our Guest:

Varga Zsolt (H) 

Zenész, zeneszerző, mozgásművész. Érdeklődése főleg az imrovizatív zenére irányul. Eredeti hangszere a szaxofon, de emellet használ számos egyéb akusztikus és elektronikus hangszert, tárgyat. Az utóbbi években a koreográfus, táncos Ladjánszki Márta állandó munka- és alkotótársa. Tagja az elektroakusztikus zenét játszó Desert Chaoszenekarnak, valamint Magyarország egyetlen és legjobb vidéki-jazz-t művelő Tripp and Trop (ex-Mc Ribbentropp) bigband-nek.

*
Támogatók / Supported by: Lumberton Trading Company, Merlin Színház, Goethe-Institut Budapest, Lengyel Intézet
*



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...