2011. szeptember 1., csütörtök

KUCSORA MÁRTA : FLUIDUM

M E G H Í V Ó



Szeretettel meghívjuk Önt és kedves barátait a B55 Kortárs Galériába
KUCSORA MÁRTA
FLUIDUM című kiállítására.


Megnyitó: 2011. szeptember 8. (csütörtök) 19h
A kiállítást megnyitja: Nagy Gergely író, újságíró
Megtekinthető: 2011.09.09. - 2011.10.01.
Nyitva tartás: H Zárva, K-P 12:00-18:00, SZ 10:00-13:00
Kucsora Márta „vizes hatású”, természet inspirálta képei az absztrakció és az ábrázolás határán mozognak. Az akciófestészetet idéző technikai bravúrok Helen Frankenthaler munkásságát idézik, a művésznő csorgatja, fröcsköli, folyatja a vásznon a festéket. Kucsora az olajfestéket, az „anyagot” magas hígításban használja, ezáltal a képi formák szó szerint is feloldódnak a vásznon. Erre a folyamatra utal a kiállítás címe: Fluidum. A többnyire nagyméretű festményeken nem találunk egyetlen ecsetvonást sem, az anyag – a művésznő szavaival élve - „önmagát formálja képpé”.
Kucsora Márta 1997 és 2002 között a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, majd 2005 és 2006 között a Montclair State University (NJ) mesterkurzusán folytatta tanulmányait. Számos hazai és külföldi galériában ill. vásáron kiállított, például 2008-ban Mexico City-ben a Galerie Urbana-ban, a Bridge Art Fair-en Miamiban, és az Art Now Fair-en New York-ban, 2009-ben Kölnben a Galerie Ucher-ben,. Itthon az Ernst Múzeum „A kép közvetlensége”, és a Nemzeti Galéria „A festmény ideje” címmel megrendezett kiállításokon láthattuk képeit 2007-ben. A szegedi születésű művész Budapesten él és dolgozik.
"... ha látunk valamit, az önmagában nem elég, nem elég ahhoz, hogy belsővé is tegyük, fel is fogjuk mibenlétét. Nem annyira az illúzióról beszélek, hanem inkább a teremtett világ látványáról és annak értelmezéséről. Nézzünk körül: a helyről van szó, ahol élnünk adatott. Hogy mit kezdünk vele? Milyen választ adunk rá? Be kell vallanom, nagyon szeretem azokat a művészeket, akik a műfajukból adódó kérdésekre nagyon is a műfajukból fakadó válaszokat igyekeznek találni. Úgy is mondhatnám, az anyagukból adódó választ. Ami két kézzel (és két szemmel) előállítható. Bátran nyúlnak az anyaghoz, dolgoznak vele és hagyják, hogy dolgozzék. "
Nagy Gergely

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...