2011. szeptember 25., vasárnap

Kocogj, bajazzo!

Kocogj, bajazzo!
Fut az Operaház

Kocogj, bajazzo! – így buzdítja sportolásra operaénekes kollégáit és barátait Váradi Zita szopránénekesnő egy közösségi portálon.


Az Operaház október 2-án nem kocog, hanem egyenesen versenyt fut: két csapatot indít a 26. Spar Budapest Nemzetközi Maraton és Váltó Futóversenyen.
A szervezők külön megmérettetést hirdettek a színházak és színházi szakemberekből, vagy művészekből verbuválódott csapatok számára, így az Operaház két váltócsapata ebben a versenyben is indul majd.
Az ez évi verseny szabályzatának értelmében a színházak csapatai nevezési díjukat a Piros Orr Bohócdoktor Alapítvány számlájára utalják, de ettől függetlenül teljes jogú résztvevői az ekiden váltó futóversenynek.
Az Operaház egyik csapatában Miklósa Erika, világhírű énekesnőnk 12,5 kilométeres távot fut, Nagy Csaba, az Operaház zenekarának trombitaművésze 10 kilométert, Mozsár István, a dalszínház ügyvezető igazgatója 6,1, Váradi Zita 4,6, Dr. Főző Virág, vezető jogtanácsos pedig 9 kilométeres távot teljesít. A másik csapatban a gazdasági igazgatóság és a szervezési osztály képviselteti magát a színház színeiben, a színház projektkoordinátora, egy zenekari művész és a díszletasztalos műhely egyik tagja mellett.
Az Operaház szurkolói csapatot is kiállít, amely az Ybl-palota Andrássy úti nagyteraszán, Héja Domonkos főzeneigazgató vezényletével és Ókovács Szilveszter kormánybiztos közreműködésével rézfúvós- és kórusmuzsikával biztatja az úttesten elhaladó futókat.


Fotó: Juhász Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...