2011. szeptember 9., péntek

Shantel & Bucovina Club Orkestar (D), DJ Suefo az A38 Hajón

Shantel & Bucovina Club Orkestar (D), DJ Suefo
2011. szeptember 15., csütörtök 20h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
Belépő: 500 Ft.
Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában. 

Szívtipró francia sanzonok elektronikával keverve, sármos melankólia és vidám dallamok bemozdító nu-jazz-el vegyítve. A Lyre Le Temps szélsebesen vált az egyik legkeresettebb francia zenei exportcikké, nem véletlenül: sokezres tömegeket táncoltatnak szénné azok nagy örömére világszerte. Mellettük ezen az estén két nagyszerű honi képviselő, a magyar Parov Stelarként is emlegetett The Bras, valamint az elektronika Debussy-je, Bootsie is fellép.  

Lyre Le Temps (FR) 
A Lyre Le Temps három szenvedélyes egyéniség utazása a 20.század zenei világában a swingtől kezdve egészen az elektronikáig. A zenei univerzum távoli szegleteiből érkező tagok négy évvel ezelőtt a jazz szeretetén keresztül találtak egymásra. Rendszeresen koncerteznek, és fesztiválfellépéseiken többezres tömegeket táncoltatnak meg.
A zongorista Ry’m nagyszerűen improvizál, a dj, rapper és hiphop zenész Amorphe bakelit lemezekről csapolja le a régi sanzonokat, dj Seconde pedig elektronikus kütyükkel épít hidat a modern zenei irányzatok és a fülbe mászó dallamok között.
Sikerük előszelét jelezte, hogy egy független kiadó rögtön napokkal azután szerződést ajánlott a csapatnak, hogy regisztráltak a myspace-en. Ők azonban nem mondtak azonnal igent, hanem tovább dolgoztak a lemezükön, amely 2008-ban Different Universes címmel jelent meg a Believe Digital kiadó gondozásában. 
link:
www.myspace.com/lyreletemps

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...