2011. július 27., szerda

Kiállításajánló: TÜNETI JELENLÉT


TÜNETI JELENLÉT
Dovin Galéria, 2011.07.13-09.13.
csoportos kiállítás ›› BARANYAI Levente, CSEH Lili, KOVÁCH Gergő, KOTORMÁN Norbert, NAGY Karolina, ÖTVÖS Zoltán, PÉLI BarnaHa valóságszimulációkban gondolkozunk – és a művészet mért is akarna távol maradni az életszagú dolgoktól – a Dovin Galéria Tüneti jelenlét című kiállítása több szinten is hiánytalanul képezi le a nyárral adott kulturális holtszezont. A „nyomokban előforduló” státusz, ami a kiállítás látogatókat és a galéria nyitvatartását egyaránt jellemzi, alibi helyzetet teremt az átmeneti hiánnyal jellemezhető szituáció lemodellezésére.

Akik hiányoznak tehát, azok az emberek; mind ténylegesen (ennek fizikai gátja a szezonális záróra, így marad a kirakati kukkolda jelleg), mind a kiállítási tárgyak által generált fiktív mezőkben. Ez duplán érdekes, hiszen a műalkotásokban megfogalmazott mikrotörténések, de maguk a műalkotások is egyfajta humanoid igénybevételt feltételeznek. Vegyük példának akár a galéria egyik sarkában szétszórtan heverő pöttyös labdákat (Nagy Karolina), amik csupán pasztelles színezésük által kerekednek felül sikeresen az elhagyott játékszerekhez kapcsolt alapvetően negatív érzeten. Tovább bővíthetnénk a felsorolást a tengelyéből kilendített funkciótlan fém messzelátó tölcsérekkel (Cseh Lili), vagy az üvegen át az utcafront felé kémlelő testtartásban felügyelő szoborduóval (Péli Barna).
A galéria fotogén tere tehát minden körülmény ellenére benépesül, és a kimerevített művészi formákon keresztül indítványozza az interakció újraindítását.

(kiállítás július-augusztusban előzetes bejelentkezés alapján látogatható)  Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...