2011. július 10., vasárnap

PÉTER ILDIKÓ : WORKS & PROJCTS Nessim Galéria

PÉTER ILDIKÓ :
WORKS & PROJCTS
Nessim Galéria
2011. július 11. - július 30.
    A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.
WORKS & PROJECTS – Péter Ildikó kiállítása
a Nessim Galériában
 
    Péter Ildikó 2009-ben kapta meg az André  Kertész fotóművészeti ösztöndíjat, mellyel két hónapon át dolgozott Párizsban. Az ösztöndíj alatt létrehozott 6 sorozatból két eltérő projekt kerül bemutatásra a Nessim Galériában. A kiállítást Horányi Attila nyitja meg július 11-én este 7 órakor. 
    Ennek a kiállításnak a keretében Péter Ildikó két sorozatát, a fekete-fehér anyagra készült „Looking for K.”-t és a részleteiben már ismert „Constructions and Spaces” sorozatokat mutatja be a galéria.
    A fekete-fehér kisfilmes, 29 képből álló „Looking for K” című sorozat a párizsi útkeresés, elveszett bolyongás  átvitt értelemben vett dokumentációja. Péter Ildikó alapvetően magányos fotós, ezért is rokon számára az éjszaka. Ismeretlen szögletek, alakok, a metró, ami így fekete-fehérben egy kicsit szomorúbbnak látszik.
    Szubjektív dokumentarista stílussal mutatja be Párizs nem ismert arcait: a sötét utcákat, a metrót, a gazdag és szegény világ ellentmondásait, mindezt szimbolikus jelleggel. Munkájára jellemző a bemozdulós, szemcsés, feketékkel telített kisfilmes stílus, amely a mai fotográfiára és a fiatalabb generáció útkeresésére oly jellemző.
    A másik kiállított sorozat a „Constructions and Spaces”, építkezési helyszíneket dokumentáló, nagyformátumú fényképezőgéppel készült munka, melyből néhány képet már korábbról is ismerhetünk, ám itt a teljes, a franciaországi helyszínekkel kibővített sorozat látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...