2011. július 7., csütörtök

A Ruins True az Avignoni Színházi Fesztiválon

A Ruins True az Avignoni Színházi Fesztiválon

Július 7-27 között a kolozsvári magyar színház és a San Diego-i Sushi Center for the Urban Arts Ruins True című közös produkciója vesz részt az Avignoni Színházi Fesztivál 65-ik kiadásának „off” programjában. A Tompa Gábor rendezte mozgásszínházi produkciót 19 alkalommal, a fesztivál teljes ideje alatt játsszák a San Diego-i mozgásművészek.
A Samuel Beckett írásai ihlette előadást, melynek alkotói Liam Clancy, Mary Reich, Yolande Snaith, Shahrokh Yadegari és Tompa Gábor, az avignoni Théâtre des Halles színházban lesz megtekinthető. Szereplők: Liam Clancy, Mary Reich, Yolande Snaith, valamint a kisfiú szerepében Dimény Kristóf.

Az Avignoni Színházi Fesztivál a világ egyik legjelentősebb európai színházi seregszemléje, amely a nemzetközi szakma képviselőit, előadóit, rendezőit vonultatja fel. Az eseményről több mint 500 újságíró tudósít. A fesztivál keretében több mint 1200 előadás lesz látható változatos helyszíneken, az 50 férőhelyes kis kápolnáktól a 2000 hellyel rendelkező, egykori Pápai Palota udvaráig.
A Théâtre des Halles-t Alain Timar, a francia színházművészet egyik legismertebb alakja alapította 1983-ban. Timar jelenleg is a színház igazgatója, emellett rendező, díszlettervező és képzőművész. Az elmúlt 34 évben 47 színházi előadást rendezett Franciaországban és külföldön, és számtalan kiállítása volt Franciaország (Avignon, Párizs) valamint Belgium rangos galériáiban.
A Ruins True (francia címén: Ruines vrai refuge) című előadást a Théâtre des Halles Chapitre termében július 8 és 29 között (júl. 17-e kivételével), minden este fél 8-tól láthatja a közönség. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...