2011. július 12., kedd

ZIÁN & KOPIK AZ AVIGNONI SZÍNHÁZI FESZTIVÁLON

ZIÁN & KOPIK AZ AVIGNONI SZÍNHÁZI FESZTIVÁLON

      Július 8 és 19 között a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház a Zián & Kopik nonverbális bábelőadással vesz részt a legjelentősebb kortárs európai színházi találkozó, az Avignoni Színházi Fesztivál 65-ik kiadásának „off” programjában.

Fotó: Biro Marton

A legendás fesztivál, melynek alapítója Jean Vilar, a világ egyik legjelentősebb színházi találkozójává nőtte ki magát. Minden év júliusában Avignon színházi várossá, építészeti öröksége pedig előadások helyszínévé alakul. Az „in” program köré lett kitalálva 1963-ban egy spontánabb színházi tér, mely André Benedetto nevéhez fűződik. A színházi fesztivállal párhuzamosan futó Avignon Off a világ legnagyobb élő színházi találkozójaként hirdeti magát. Jelenleg több mint 100 játszóhely áll a külföldi és francia társulatok rendelkezésére, melyek zseniális átalakítása lehetővé teszi a különböző típusú előadások befogadását. Ezen a nyáron is mintegy ezer független társulat mutatkozik be a dél-franciaországi kisváros utcáin, terein, pincéiben, padlásain.
      A Palocsay Kisó Kata által rendezett korhatárok nélküli bábjáték a környezetvédelemre fekteti a hangsúlyt, mely oly fontos napjainkban.
      Az előadás 12 alkalommal látható majd július 8 és 19 között az Atelier 44 Színházban, minden reggel 10 órától.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...