2011. február 16., szerda

Negative Art bemutatja: Scott Kelly (Neurosis, USA)

Negative Art bemutatja: Scott Kelly (Neurosis, USA) + vendég
2011. február 21., hétfő 20h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
Belépő elővételben: 3000 Ft., koncert napján: 3500 Ft.
Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában. 
A Neurosis alapító-frontembere egy szál akusztikus gitárral a kezében folkos hangvételű nótákkal ajándékozza meg a nagyérdeműt. Erős Johnny Cash-ihletettség, szívbemarkoló  előadásmód, csiszolt hangzás, fülbemászó dalok. A sárba tipró gyönyör tipikus esetével állunk szemben. SCOTT KELLY (USA) 
A Neurosis alapító-frontembere egy szál akusztikus gitárral a kezében folkos hangvételű nótákkal ajándékozza meg a nagyérdeműt. Erős Johnny Cash-ihletettség, szívbemarkoló előadásmód, csiszolt hangzás, fülbemászó dalok. A sárba tipró gyönyör tipikus esetével állunk szemben.
A Neurosis zenéje irdatlan energiát hordoz magában. Ez a fajta svung egyedülálló a metál mûfajában; habár léteznek hasonló technikával romboló muzsikák, ilyen mélységekbe nem igazán nyúl senki.
Scott Kelly ezt a mélyen, az emberi lélek legsötétebb szegleteiben gyökerező, zsigeri erőt az amerikai folk/country műfajában is kiválóan alkalmazza. Bár sokakat hirtelen meglephet a két projekt közötti látszólagos eltérés, az elért hatás szempontjából nincs nagy különbség, hisz szólózenéje is hamisítatlan „doom”, s ezt maga Scott Kelly tudja a legjobban.
Az énekhang - amely Johnny Cash utolsó  lemezein hallható mély, tapasztalt hanghoz hasonlatos (ami némi Neurosis-ban kamatoztatott morgással társul) -, illetve az egyszerűségükkel hódító, letisztult kompozíciók nem egyszer temetnek föld alá katartikusságukkal.
Aki kis magányra vágyik, és még a saját vérének zubogását sem akarja hallani; aki elhagyatott homoksivatagban akar azonosulni a naplementével; aki élelem nélkül kíván zarándokolni a szerelem, a szomorúság, a szenvedés földjére, annak Scott Kelly koncertje kötelező. És persze fanok is meg lesznek elégedve. 
www.myspace.com/bloodtime 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...