2011. június 2., csütörtök

Black Label Society: Zakk Wylde végre Budapesten!

Black Label Society: Zakk Wylde végre Budapesten!
A szörnyen jó gitárriffek torzonborz hőse hat év után pótolja a budapesti koncertet

Hosszú, 6 éves adósságát fogja leróni a Zakk Wylde gitáristen vezette Black Label Society, ugyanis a 2005-ben várva várt, majd elmaradt magyarországi bemutatkozó koncertjüket 2011. június 29-én fogják bepótolni. Mindenki készüljön: a Petőfi Csarnokban brutális rifforgiában lehet majd részünk, amit a modernkori gitározás koronázatlan királya személyesen fog prezentálni. 
Zakk Wylde alig húszéves korában került Ozzy Osbourne mellé, ahol hamar elismerést vívott ki fantasztikus gitárjátékával és messziről felismerhető stílusával. Az együttműködés gyümölcsöző volt: platinalemezek, teltházas turnék és Grammy díj az I’dont Want to Change The World-ért.. csak hogy néhányat említsünk a legfontosabb pillanatokból. 
Zakk Wylde akkor sem tétlenkedett, amikor a „Sötétség hercege” éppen pihenőn volt: 1994-ben és ’96-ban két inkább akusztikus hangvételű, country felé hajló lemezt jelentetett meg, mígnem 1998-ban elérkezettnek látta az időt, hogy a világra szabadítsa a Black Label Society-t. Zakk jellegzetes (és természetesen leutánozhatatlan) játékstílusa - vagyis a mázsás, sípolásoktól hemzsegő riffszörnyetegek és eszeveszett szólók - mellett öblös, délies énekhangja a fő védjegyei a zenekarnak. Érdekes történet Ozzy és a BLS kapcsolatáról, hogy a 2002-es 1919 Eternal albumon több számot Zakk eredetileg a közelgő Ozzy lemezre írt, amire a Főnök csak ennyit mondott: „túlságosan Black Label, inkább meg kéne tartanod őket…” Zakk Wylde pedig így is tett, és azóta sem szeret tétlenkedni: sorra jelennek meg a lemezei, a kitartó munkának hála pedig mára a Black Label Society egyike a legnépszerűbb rockzenekaroknak.

A Concerto Music bemutatja: Berzerkus Tour 2011
2011. június 29.,  szerda 20.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Black Label Society koncert
Belépő: 7900 Ft. elővételben, 8900 Ft. a koncert napján
Kapcsolódó  weboldalak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...