2011. június 22., szerda

Tóátugrással kezdődik a Fishing on Orfű!

Tóátugrással kezdődik a Fishing on Orfű! 

Holnap kezdődik a Fishing on Orfű fesztivál, amely közel száz fellépővel és rengeteg szabadidős programmal várja 2011-ben a látogatókat. A szervezők egy már hagyományosnak tekinthető, ezúttal viszont még látványosabb kísérlettel nyitják meg az idei rendezvényt: egy nemzetközileg már ismert vízparti őrületet hoznak el Orfűre, amely Slip and Slide névre hallgat. Az ünnepélyes tóátugrásra csütörtökön, délután háromkor kerül sor.  

A szerdai hangpróbát követően csütörtökön, reggel 10 órától nyitja meg kapuit az orfűi Panoráma Camping, amely már negyedik alkalommal ad otthont a Fishing on Orfű fesztiválnak. A Pécstől 15 kilométerre lévő üdülőfaluban ezúttal is három napig tart a rendezvény, az eddigi évekhez képest viszont idén sokkal több látogatóra számítanak a szervezők. A fesztivál területén az utolsó simításokat végzik, az építkezést szerencsére az időjárás sem befolyásolta - a nagyobb színpadok és teraszok már vasárnap álltak - így minden adott ahhoz, hogy június 23-án zavartalanul elkezdődhessen az „alterfeszt”.  

A rendszeres látogatók azonban jól tudják, hogy nincs FOO tóátugrás nélkül, hiszen a fesztivál ötlete tulajdonképpen innen ered. 2007 novemberében a Kiscsillag zenekar épp klipet vett fel az üdülőfaluban Fishing on Orfű című dalához - amelynek szövegét Rátgéber László írta – és Lovasi Andrásék itt találták ki, hogy a Monthy Python tiszteletére – akik annak idején a La Manche csatornát próbálták átugrani - szervezniük kellene egy tóátugrást Orfűn. Ott van ugyanis az a tó és még nem ugrotta át senki, és úgy döntöttek, hogy egy fesztivált is szerveznek az esemény köré. 2008-ban Rátgéber László csodaedző aztán megkísérelte átugrani a tavat, de hiába volt a sok kemény edzés, kudarcot vallott - mint később kiderült, egy gonosz külső erő rántotta a vízbe – de a 2009-es szörnyvadászat fényes sikere után 2010-ben sem sikerült neki elérnie a kitűzött célt. A kudarcba fulladt tóátugrási kísérletek ellenére ebből a komolytalan kis dalból és ötletből mindenesetre egy egész komoly nagy fesztivál nőtt ki, Rátgébernek pedig akadtak követői, sőt, évről évre egyre több, de valószínűleg innen már mindenki jól ismeri ezt a történetet.  

Tisztelegve a hagyomány előtt, a szervezők 2011-ben is tóátugrással nyitják a fesztivált, nem adva fel a reményt, hogy egyszer valakinek sikerül, ezúttal azonban egy rendkívüli tóátugrási kísérletnek lehet megfigyelője (vagy résztvevője) az, aki június 23-án, csütörtökön 15:00-kor az Orfűi tó partjára látogat. Lovasi Andrásék ugyanis egy nemzetközileg már ismert vízparti őrületet hoznak el Orfűre, amely az angolszász nyelvterületen Slip and Slide névre hallgat, aminek a magyar megfelelője talán "Csússz és Repülj" lehetne. A több mint 20 méter hosszú rámpa felvizezett - és ezáltal igen csúszós - folyosóján indulnak majd neki a bátor jelentkezők, hogy a pálya aljánál lévő meredek felívelés dobja ki őket a tó vize felé. Aki bevállalós, az - természetesen a megfelelő biztonsági védőfelszerelések segítségével - nekivághat, hogy megkísérelje felülmúlni a világhírű kosárlabdaedző, Rátgéber Lászlót, már csak azért is, mert ő idén nem kíván újabb próbát tenni. ”A sport engem arra tanított, mindig fel kell ismerni, hogy hol a határ. Eljött az ideje annak, hogy végre bevalljam magamnak és másoknak is: a kitűzött cél meghaladja a képességeimet, nem megy ez nekem. A tó erősebb nálam” – jelentette be döntését a szervezőknek Rátgéber.  

A hagyományos tóátugrást követően kezdetét veszi az aznapi közel ötven „off” és zenei program, egyebek közt ezen a napon lép színpadra a több év után visszatérő Hiperkarma.

Jegyelővétel: Napijegyek elővételben és a helyszínen is 3800 Ft-ért kaphatók, a háromnapos bérlet elővételben 8000 Ft, a helyszínen 10000 Ft (a sátorral érkezők további 500 Ft-ért válthatnak a teljes fesztivál idejére érvényes sátorhely-jegyet). Jegyek elővételben 2011. június 22-ig kaphatók országszerte az Interticket jegyirodáiban, de bankkártyával online is lehet vásárolni a fishingonorfu.jegy.hu oldalon.

További infó:
www.fishingonorfu.hu
www.facebook.com/fishingonorfu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...