2011. június 3., péntek

Katzenjammer az A38 Hajón

Katzenjammer (NO)
2011. június 11., szombat 20h
A38 Hajó  Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő
A belépés ingyenes! 
Négy egészen elképesztő norvég szépség szabadít ránk olyan vidám kocsmazenét, északi és balkáni folk őrületet, valamint szédítően pezsgő rock'n'roll-t, hogy olyat még nem látott senki.
Észak-Európa első számú lányzenekarának koncertje először Magyarországon! 

Az oslói Katzenjammer tagjai a zúzós hangzás királynői és irgalmas nővérei, a rémült lelkek védőszentjei, a társadalom másnaposságát és az ifjú leánybúcsúk legelképesztőbb hősei, korunk eminens, prominens és dekadens hölgyei!

A Katzenjammer zenei underground kultuszát olyan hangszerek bocsátják közre, mint a harmonika, a mandolin, a gitár, a zongora, a balalajka, a basszusgitár, a xilofon, a trombita, a kazu, a melodika, a dobok és a bendzsó, hogy csak néhányat említsünk a zenekar iszonyatosan sokszínű eszköztárából, amelyet a gyomrukból fakadó tűzzel és lázzal, valamint elképesztő gyönyörűségű ujjaik szólaltatnak meg. Ezek a csodálatos sellők autodidakta módon sajátították el elbűvölő tudásukat az említett megannyi hangszeren.

A hazai és egyben nemzetközi köztudatba A Bar in Amsterdam című számukkal robbantak be, melyhez a „youtube celeb” Lasse Gjertsen készített videóklippet. 2008-ban megjelent debütáló, Le Pop című lemezüket pedig az év újonca díjra nominálta a norvég Grammy, a Spellemannprisen.   
Felállás:
Turid Jorgensen
Solveig Heilo
Marianne Sveen
Anne Marit Bergheim 
Lemezek
Le Pop, 2008
 
Honlap:
http://katzenjammer.no/site/
http://www.myspace.com/katzenjammerne

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...