2011. június 7., kedd

Közel 650 nevezőből mindössze tízen a Talentométer döntőjében

Közel 650 nevezőből mindössze tízen a Talentométer döntőjében
Véget értek a középdöntők a Talentométeren, az A38 Hajó  és a Szerencsejáték Zrt. könnyűzenei tehetségkutatóján 
Fél éve, a Talentométer könnyűzenei tehetségkutató indulásakor azt kérdeztük: tehetség vagy szerencse kérdése betörni a zenei életbe? Öt műfajban (rock/metál, elektronikus, világzene/népzene, hiphop/reggae/dancehall, dzsessz) sosem látott számú, egészen pontosan 647 előadó nevezett, és 100 jutott be az elődöntőkbe. Az eddigi páratlan sikert bizonyítja, hogy a jelentkezőkre több mint húszezer közönségszavazat érkezett. 
Az elődöntők után óriási izgalmak következtek a májusban lezajlott középdöntőkben. Míg az elődöntőkből műfajonként 10-10 fellépő jutott tovább, a középdöntőkben már jóval keményebb volt a szűrés: a műfajonként 10 előadóból a zsűri, illetve a közönség mindössze egyet-egyet engedhetett tovább. Öt műfajból két-két fellépő - így alakult ki a június 12-én, 14 órától megrendezésre kerülő döntő 10 zenekaros mezőnye. 
A döntőre jelentősen megváltozik az eddigi lebonyolítás. Az elő- és középdöntők műfaji szeparációja megszűnik, és az öt műfajból a döntőbe jutott tíz zenekar osztja meg a színpadot: 
Világzene:
Góbé, Szkítia 
Hiphop, reggae, ska:
Vibekillaz, K-Zaj 
Rock, metál:
As We Fly Away, ZeroPozitivE 
Elektronikus:
Bambi Beatz, EtaP 
Dzsessz:
For Notes, Tsunami Fusion Band 
A műfajonként 3 tagú zsűrik eddigi rendszere is megváltozik a döntőre. Az eddigi műfaji zsűrik helyett az egyes zsűrik szakmai elnökeiből áll össze az öttagú „plenáris” zsűri, akiket az A38 Hajó, illetve a Szerencsejáték Zrt. egy-egy képviselője egészít ki. A zsűri tagjai a következő elismert zenészek és producerek: 
Fábián Juli, énekesnő; Palotai Zsolt, DJ; Delov Jávor, dobos; Élő Márton, harsonás, zeneszerző-producer; Porteleki László, zenész. 
A gálaszerű döntő különlegessége, hogy a hagyományos zenei tehetségkutatóktól eltérően a zsűri némiképp „belefolyik” a produkciókba: egyfajta különdíjként minden zsűritag választott egyet-egyet a fellépők közül, akivel közös számot ad elő az este folyamán. Kivétel DJ Palotai, aki viszont aki a döntő végeztével, 50. születésnapja alkalmából nagyszabású és személyes hangvételű, barátságos partival zárja az estét. 
A döntő során kiderül, hogy melyik zenekar nyeri el a Talentométer fődíját, az A38 Hajó által a fellépőről készített 50 perces koncertfilm-felvételi lehetőséget. Ám a többiek sem maradnak elismerés nélkül: a győztes mellett minden fellépő részesül valamilyen – elsősorban a karrierindítást segítő – díjban. Többek között nyári fesztiválturné (legalább egy külföldi fellépési lehetőséggel, koncertklip-forgatás, stúdióidő, televíziós megjelenési lehetőség és egyéb nyeremények várnak gazdájukra, ezek közül is kiemelendő a Magyar Televízió különdíja, fellépési lehetőség a Sztársáv című műsorban. Ezen kívül minden döntős fellépő professzionálisan utómunkázott demo-CD-ket kap a fellépéséről. 
További információk a talentometer.hu, illetve a38.hu honlapokon. Hiszünk a tehetségben, hiszünk a szerencsében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...