2010. augusztus 2., hétfő

Szerdán kezdetét veszi az idei Ördögkatlan

Szerdán kezdetét veszi az idei Ördögkatlan Fesztivál. A Kísérleti Adás, mint egyik médiatámogatója az eseménynek, kiemelt figyelemmel foglalkozik a helyszínen történtekkel. A következő napokban a fellépők közül ajánlunk párat, miközben kicsit visszatekintünk az elmúlt évek eseményeire is. Szerda estétől pedig belecsapunk a közepébe, és naponta többször jelentkezünk képekkel, beszámolókkal, kritikákkal és interjúkkal. Tehát érdemes lesz visszatérni többször is!


Kezdetnek pedig induljon az Adás pár külföldi együttes ajánlásával:

A programok kiválasztásánál a szervezők saját ízlésük (Kiss Móni, Bérczes Laci) mentén válogatnak, de szeretnének egyszerre hűségesek, lenni azokhoz is, akik a kezdetektől kitartottak a fesztivál mellett, ugyanakkor az ismétlések elkerülése végett mindig újakat is bevonni, hogy nyárról nyárra újraszülethessen a Katlan.

Fontosnak tartják, hogy népszerű, „húzós” fellépőik legyenek, hogy a várható látogatók többsége is örömmel lássa őket a fesztiválon. De nem (csak) mennyiségben mérnek: a rock-koncertek több ezer embert vonzanak, ennek ellenére a szervezők nem mondanak le a képzőművészetről, az irodalomról vagy éppenséggel a kortárs táncról. Sőt, a tapasztalat azt mutatja, hogy ez az élő, nyüzsgő, kíváncsi közeg biztosít ezeknek a műfajoknak is jóval több látogatót, mint általában.

A „bevált” nevek mellett cél a felfedezés és a felfedeztetés is. Reménykednek, hogy az Ördögkatlanban sokan felfedezik majd azt a két zenekart, akik persze nem szorulnak erre rá, más égtájakon rég „felfedezték” már őket – de Magyarországon még kevéssé ismertek.
Ők a FIREWATER és a BABAZULA.

Előbbiek az Egyesült Államokból, utóbbiak Törökországból érkeznek. A Firewaterről Kiss Tibitől hallottak először, aki kedvenc zenekarai közé sorolja őket. Sokáig tervben volt a Quimby és a Firewater közös fellépése, de nem sikerült az időpont-egyeztetés. Az amerikai banda a záró bulit tartja majd a nagyharsányi focipályán. Punk, világzene, indie… Sokféle zene keveredik a Brooklyni születésű csapat zenéjében, még az is lehet, hogy az előző este hallott török csapat hangzásvilága is felismerhető lesz a búcsú pillanataiban. Ez a csapat a BaBa ZuLa, mely hazájában elsőszámú zenekarnak számít. A Mediawave-esek hívják őket, idén nem először. Augusztus 7-én este óriási koncert várható Kisharsányban, igaz keleti rock and roll, és szegény katlanlátogató kapkodja majd a fejét, mit is válasszon, ahogy poroszkál lefelé a Szoborparkból a Cseh Tamás Emlékest után: irány a nagyharsányi focipálya a Ghymessel vagy irány Kisharsány a BaBa ZuLával.


BaBa ZuLa

Firewater

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...