2010. szeptember 16., csütörtök

Levon Malkhasyan és a Malkhas Jazz Band (AR) az A38 Hajón


Sajtóelőzetes

Levon Malkhasyan és a Malkhas Jazz Band (AR) az A38 Hajón
Az Örmény Köztársaság kikiáltásának 19. évfordulója alkalmából
2010. szeptember 18., szombat 18.30
Belépő elővételben: 1000 Ft, a koncert napján: 1500 Ft.



Levon Malkhasyan, az örmény jazz alfája és omegája, pionírja és keresztapja játékában a lírai improvizáció, a hatalmas ívű szólók, a népi és a blues elemek gazdag és elképesztő módon keverednek az örmény függetlenség napja alkalmából.

LEVON MALKHASYAN

Levon Malkhasyan 1945-ben született Jerevánban. 1963 és 1964 között autodidakta módszerekkel sajátította el a zongorajátékot és nemsokára megalakította az első jereváni jazz kvartettet és kvintettet. 1998-ben megalapította a Jereváni nemzetközi Jazzfesztivált. Az örmény Jazz Art Association elnöke. Több nemzetközi fesztivál- és klubfellépéssel büszkélkedhet Levon Malkhasyan, akit a mai napig az örmény jazz keresztapjaként tisztelnek.
MALKHAS JAZZ BAND
A «Malkhas Jazz Band» azon a napon alakult, amikor letették a „Malkhas” jazz-klub alapkövét 2006 januárjában. Azóta a „Malkhas Jazz Band” rendszeres fellépője a klubnak, melynek egyfajta házi-zenekara. A „Malkhas Jazz Band” zenészeinek saját projektjei is gyakori vendégek a klubban. 2009-ben a „Malkhas Jazz Band” képviselte Örményországot a Nemzetközi Dubai Jazz Fesztiválon. A zenekar gyakori vendége Jereván városi rendezvényeinek. Az utóbbi időben játszottak Szocsiban, a legnagyobb orosz filmfesztivál, a Kinotavr megnyitóünnepségén, a Beiruti Nemzetközi Jazzfesztiválon, valamint egy különleges művészeti projekt keretein belül a Fomenko színházban Moszkvában.
Malkhas Jazz Band:
Aram Gevorgian (Aramo) – ének, ütős hangszerek
Karen Mamikonian – billentyűk
Nicogaios Vardanian – nagybőgő
Perch Nagapetian – dob
Levon Malkhasyan – zongora


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...