2010. szeptember 2., csütörtök

Martinkó Márk: Nagyvárosi teóriák: 2. Öltöny-lét

 
Nagyvárosi teóriák

(2009 - )

A következő 3 kis terjedelmű sorozat egy folyamatosan bővülő gyűjtemény része, mely a nagyvárosi ember természetével foglalkozik. A helyszínek általános közterületekre korlátozódnak, melyek sajátságos találkozási pontok. A nagyvárosokban is – úgy, mint a természeti környezet flórájában és faunájában – kialakulnak egymástól különböző létcsoportok. Itt azonban mindez egy fajon belül jön létre és mozgató rugója nem az evolúció, hanem sokkal inkább a gazdasági verseny, illetve az értékrendek különbözősége.
A világvárosokra igen jellemző, hogy ezek az egymástól szeparált tömegek, ha nem is mindig közvetlenül, de közvetetten kialakítják maguk körül a számukra legmegfelelőbb közeget. Kijelölik területüket melyben otthonosan mozognak, belesimulnak, rejtőzködnek.
A valóság egy szeletének kiszakítása önkéntelenül is képzettársítások felé vezeti az emberi tudatot. Formák, fények, feliratok válnak emberek részeivé. Az adott környezetben magyarázzák létük jogosultságát, vagy épp ellenkezőleg, jogosulatlanságát.
 A sorozat célja megjeleníteni ember és környezetének sajátos együttállását.

 Öltöny-lét

Keverj össze gátlástalanságot egy adag érzéketlenséggel, fűszerezd egy csipetnyi stresszel, hogy fenntartsd az adrenalin-szintet, adj hozzá egy jó adag kemény munkát, és megkapod a következő csoportot! Bálványuk a pénz, vallásos áhítat fűzi őket egy túlhaladott gazdasági rendszer eszményeihez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...