2010. szeptember 13., hétfő

A Magyar Nemzeti Balett és a Magyar Állami Operaház ajánlója




 Balett

A Magyar Nemzeti Balett szeptemberben és októberben összesen tizennégy előadással várja a táncművészet kedvelőit. Kínálatukban modern és klasszikus koreográfiák egyaránt színre kerülnek.
Keveházi Gábor alkotása, a Zorba a Művészetek Palotájával való együttműködés keretében a Fesztivál Színházban lesz látható szeptember 18-án és október 29-én.
Az Operaház színpadán újra játsszák Pártay Lilla Elfújta a szél-koreográfiáját, amelyet a nagy sikerű Mitchell-regény alapján, Antonin Dvorak zenéjére alkotott. Előadások: szeptember 24-én és 30-án, október 1-jén és 3-án.
Seregi László Shakespeare-trilógiájának egyik legkedveltebb darabja, a Rómeó és Júlia október 14-étől 17-éig minden este színre kerül az Operában.
A 2009-ben bemutatott Balanchine-est négy alkalommal, szintén egymást követő estéken október 24-étől látható.



Közönségkedvencek, új dirigensek

Szeptemberben a Tosca- és a Carmen-előadásokat a Leonard Bernstein-díjas karmester, Moshe Atzmon vezényli. A nemzetközi hírű dirigens vezető karmestere volt többek között a Sidney Szimfonikus Zenekarnak, a Hamburgi Rádiózenekarnak, a Tokiói Metropolitan Szimfonikus Zenekarnak, a Nagoya Filharmonikusoknak, emellett számos nagyhírű zenekart vezényelt szerte a világban, a leghíresebb operaházakban és koncerttermekben. Budapesten 2009-ben mutatkozott be az Operaház Nabucco-előadásának dirigenseként.
Előadásai: szeptember 9., 10., 12., 15., 16., 18., 23.

Rossini A sevillai borbély című operáját szeptember 11-én, 19-én, 28-án, és október 8-án a Mainzi Állami Operaház karmestere, a fiatal Halász Péter dirigálja.

Október 9-étől négy alkalommal tekintheti meg a közönség Mozart vígoperáját, a Figaro házasságát, Kovács János vezényletével. Almaviva grófné szerepében Tokody Ilona lép színre, a gróf szerepében Kálmán Péter.

Újra műsoron a NORMA! Bellini talán legkedveltebb drámai operáját 2006-ban láthatta utoljára az Operaház közönsége. A Norma október 3-ától november végéig hat alkalommal lesz műsoron – márciusban további három előadás. A címszerepet Lukács Gyöngyi, Pollione szerepét Fekete Attila, Adalgisát Pánczél Éva alakítja. Vezényel: Kocsár Balázs.

A rózsalovag – új beállókkal
A tavalyi évadban, Andrejs Zagars rendezésében bemutatott Strauss-opera szeptember 29-én két új főszereplővel kerül színre. A tábornagynét Szabóki Tünde, Ochs bárót Szvétek László alakítja, Sophie szerepében Kertesi Ingrid, Dénes István dirigál.
Első előadás: szeptember 26.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...