2010. szeptember 2., csütörtök

Kiállításajánló: Photo Poetica, Mix-Art kiállítás

Photo Poetica, Mix-Art kiállítás: irodalom, fotó, képzőművészet, varieté, zene, bűvészet

Baksa-Soós Attila kortárs író „Cinege a lábát” és „1Hullámon bár:::::::” könyveiben megjelenő, kissé szürreális világot fotózták le tehetséges amatőr fotográfusok. A feladat az volt, hogy a kijelölt szövegrészletekhez három hónapon keresztül küldjenek fotókat a Spottr.hu internetes fotós portálra, amikből Burger Barna fotóművész, a kiállítás fotókurátora válogatta ki a szerzővel együtt azt a húszat, amik a FUGA kiállításán láthatók.

„Baksa-Soós Attilát régóta ismerem, barátok vagyunk, tetszik amit csinál és amikor megkeresett, akkor örömmel vállaltam, hogy részt veszek a Photo Poeticában, mert látok benne fantáziát, egy jó kezdeményezésnek tartom.” – adott további magyarázatot Burger Barna.

A kiállítás aktív résztvevője a BookArt mozgalom is, így Baksa-Soós Attila könyveit képzőművészek rajzolták, ragasztották tele és vágták szét, így alakítva át az irodalmat képzőművészeti alkotássá. Ezen a kiállításon az irodalom, a fotográfia és a képzőművészet találkozását és egybefonódását élheti át a látogató.

”A Mix-Art egy újfajta összművészeti kezdeményezés, ami gyűjtőtégelyként szolgál az összes művészeti ágazat számára.” – tette hozzá Kun Gabi, a kiállítás kurátora.


A kiállítás megtekinhető: 2010.09.03-12-ig, a FUGA Építészeti Központban.
Kiállításmegnyitó: 2010.09.03. 19:00

A kiállítást megnyitja: Hobo
Fellépnek:
"Soerii & Poolek exkluzív exhibition extra"
"Gréti és a Varázslók varietészínház"
"The Great Kőhalmi bűvészművész"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...