2010. szeptember 20., hétfő

Soha nem látott roma tárlat és divatbemutató az Iparművészeti Múzeumban

Romani Design Divatbemutató

Esemény: Romani Design Divatbemutató
Helyszín: Iparművészeti Múzeum
Időpont: Szeptember 21.
Cím: Soha nem látott roma tárlat és divatbemutató az Iparművészeti Múzeumban
Alcím: Divattal az elfogadásért
Időpont: 2010. szeptember 21. 20.00
2010. szeptember 21-én az Iparművészeti Múzeumban bepillantást nyerhetnek a látogatók gazdag roma családok életébe, a roma tradíciók ápolásának múltjába és jelenébe, illetve egy olyan válogatást is megtekinthetnek, amely roma és nem roma alkotók pályamunkáiból készült a roma kultúra elemeit felhasználva. Az est kiemelkedő fénypontjaként pedig a kifutón látható lesz a Romani Design új kollekciója. Az est házi gazdája Hajós András, az estét megnyitja Szalóki Ági.
Az Amaro Trajo „Életünk” Roma Kultúráért Alapítvány a Romani Divat Stúdióval együttműködve idén nyáron nyilvános kétfordulós pályázatot hirdetett. Olyan, a roma kultúra iránt érdeklődő, kreatív, a tradíciókra fogékony tervezők munkáit várták, akik hivatásuknak érzik segíteni a kultúrák egymás mellett élését, a roma kultúra kincseinek átmentését, életben tartását a XXI. században.
A pályázatra több mint 250 pályamű érkezett be, és a szakmai zsűri 85 pályamunkát választott ki, amelyekből egy válogatást tekinthetnek meg az Iparművészeti Múzeumban. A pályamunkákon kívül néhány, a Kortárs Romani alkotóműhely keretén belül készült alkotás is látható lesz.
Az est fénypontjaként a Romani Design Stúdió bemutatja őszi-téli kollekcióját. A divatbemutató jól példázza azt a szemléletet, filozófiát, amelyet a Romani Design ruháival képvisel. A kifutón roma és nem roma modellek mutatják be a kollekciót, ráirányítva a figyelmet arra, hogy a divat az a közös nyelv, amely által sikeresen lehet közelíteni a többségi és a kisebbségi kultúrák értékeit, szempontjait.
A divatbemutató legfontosabb üzenete, hogy a feszültségek csökkentésére a megoldás, és az elfogadáshoz vezető egyetlen út a másik értékeinek megismerése és elismerése. Így a különleges kulturális élmény mellett, a divatbemutatón részt vevő vendégek azt is kifejezhetik, hogy egy nyitott, elfogadó és befogadó társadalom mellett állnak ki.

További információk:
Honlap: www.romanidesign.hu
Facebook: http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Romani-Design/109677492402601?ref=ts
www.imm.hu/romanidesign

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...