2010. szeptember 24., péntek

Programajánló: Melt-Banana (J), Humn Error, DJ Case

Melt-Banana (J), Humn Error, DJ Case
Rising Sound – Új Japán Zenék
20010. szeptember 26., vasárnap 20 óra
Belépő elővételben: 1200 Ft, a koncert napján: 1700 Ft. Elővételben váltható az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában.


Gyors, kemény, kíméletlen, ravasz. E négy szóval lehetne összefoglalni az A38 sorozata, a kortárs japán zenéket bemutató Rising Sound következő fellépőjét, a tokiói Melt-Bananát. Rommá torzított gitárok, brutális effektek, hihetetlen sebesség, kétperces számok, mindezekhez az énekesnő, Yako kegyetlen, sikoltozós-kiabálós éneke. Egy koncertnyi pőre zaj és akció, amelyhez a magyar Human Error crust-punkja lesz a ráadás.
A Melt-Banana 1992 környékén alakult Tokióban, amikor az egyetemi tanulmányait folytató Onuki Jaszuko találkozott Agata Icsiro gitárossal. A duó azóta is állandó magját alkotja a Melt-Bananának, miközben körülöttük viharos gyorsasággal cserélődtek a zenészek.
A Melt-Banana alakulását követően a legjobb mentorra akadt: a Rising Sound keretében nemrég az A38 Hajón is fellépett Zeni Geva frontembere, K.K. Null vette szárnyai alá a zajkeltésben már akkor élenjáró zenekart, aki beajánlotta azt Steve Albininek. Ezzel megindult a karrier, és a Japánból érkezett, sikoltó csajjal és hihetetlen gitáreffektekkel operáló noise-rock-punk brigád hamarosan az amerikai indusztriál-, noise- és avantgárd színtér kedvence lett. A zseniális feldolgozásoknak, Yako fantasztikus színpadi sugárzásának, Agata elképesztő gitárjátékának, a nem mindennapi fellépőruháknak, az általuk diktált súlyos koncerttempónak köszönhetően Mike Patton egészen beléjük szeretett. A Melt-Banana előzenekara volt a Mr Bungle és a Fantomas turnéinak, de fellépett a Tool vagy a Melvins előtt is.
Bár a Melt-Banana meglehetős bőségben ontja a lemezfelvételeket, sokan azt állítják, hogy a zenekar csak élőben az igazi. Annyi mindenesetre tény, hogy a Melt-Banana légicsapásszerű koncertjei teljesen fanatizálják a közönséget, és hihetetlen energiákat szabadítanak fel. Most itt az alkalom, hogy az A38 Hajó gyomrában mi is megtapasztaljuk a Melt-Banana elemi energiakitórését.

A zenekar tagjai
Onuki Jaszuko: ének
Agata Icsiro: gitár, effektek

Lemezek
Speak Squeak Creak, 1994
Cactuses Come in Flocks, 1994
Scratch or Stitch, 1995
Charlie, 1998
Teeny Shiny, 2000
Cell-Scape, 2003
Bambi's Dilemma, 2007
Lit Live: ver.0.0, 2009

www1.parkcity.ne.jp/mltbanan

www.a-zap.com
www.myspace.com/azap

A Human Error 1996 őszén alakult. A kezdetek óta a gyors, zajos crustpunk stílusban nyomulnak, legfontosabb hatásaik a brit Discharge és a Napalm Death. Egy albumot és öt rövidebb, más bandákkal közös split anyagot adtak ki, és Magyarországon kívül 18 országban játszottak/turnéztak eddig. A csapatban rengeteg tagcsere volt, az idők során legalább nyolc dobost és hat gitárost fogyasztottak el. Zenéjük az évek során sokat csiszolódott, fejlődött, de a klasszikus d-beatre és blastbeatre épülő, nyers agressziótól feszülő dalaikra továbbra is a "semmi meglepetés, azt kapod amit vártál" jelmondat illik a legjobban.

A zenekar tagjai
Gábor: vokál
Kobra: gitár
Csiga: gitár
Dr. Slayer: basszusgitár
Márk: dob

Lemezek
Another Body Intervention (a System Shittel), 2000
Ahead to Nowhere (a Lycanthrophyval), 2001
Torture Culture, 2004
Life Sentence, 2005
Selftitled (a Black Hole of Calcuttával), 2009
Financial Crimes (a Livstiddel), 2010

www.humanerror.hu
www.myspace.com/thehumanerror

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...