2010. szeptember 17., péntek

MEGKEZDŐDTEK A PRAH PRÓBÁI


Megkezdődtek a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban az idei évad második bemutatójának próbái. A temesvári nézők által jól ismert László Sándor rendező és Gyarmati Kata dramaturg irányítása alatt Spiró György Prah című kétszemélyes darabját októberben láthatják a nézők. „Ez a szöveg kivételes gyöngyszeme a kortárs magyar drámairodalomnak, mert hihetetlen jellemábrázolások vannak benne és gyönyörű élethelyzetek, melyek összetett és fegyelmezett színészi jelenlétet követelnek meg. Komoly lélektani erőre van szüksége az embernek, hogy számot vessen az életével és ennek ábrázolásában Spiró nagy mester.” – vallja a dramaturg.
„A közönség egy nagyon szép és emberi történetet fog látni! Spiró György zseniális a kisemberek ábrázolásában. A két szereplő egy átlagon aluli életszinvonalon tengődik, majd hirtelen hatalmas szerencse éri őket: megnyerik a lottófőnyereményt. Hogyan viszonyulnak ők ehhez a dologhoz, milyen emberi változást jelent ez bennük? E viselkedési formákat kutatjuk mi. Az emberben, ha egy váratlan fordulat következik be az életében, megjelenik a félelem, szinte leltárt készít, feltérképezi a vele történt dolgokat. Hősei lebontják izig-vérig az együtt töltött időt és az egy nagy titok, hogy ők hogyan bírkóznak majd meg ezzel, vagy inkább saját magukkal – ennek a történetét fogja látni a közönség.” – vallja a darab rendezője.
Az előadásban Szász Enikő és Dukász Péter játszik, díszletét Albert Alpár készíti, a rendező asszisztense Szilágyi Ágota. További részleteket a bemutatót megelőzően olvashatnak majd.
Spiró György

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...