2010. szeptember 10., péntek

Programok a Millenárison a hétvégén

Hónapsoroló-sorozat
[szeptember 11., szombat]
Szüreti mulatság

Helyszín: Fogadó, Park
Időpont: 10.00–17.00

Egy szüret teendőiben részt venni – cipelni a puttonyt, taposni a lemorzsolt szemeket, préselni a szőlőt, kóstolgatni a mustot – nem is tűnik munkának! Igazi élmény! Szüreti sokadalomba várunk e napon benneteket. Remek szórakozást ígérnek a gyermekeknek a Langaléta Garabonciások Gulyás László Vándormuzsikussal, illetve a különböző kézműves foglalkozások. Végül pedig hamisítatlan táncmulatsággal zárjuk szüretünket – a Kolompos együttes muzsikájával.

10.00–16.00 Baba Bú-Jó – Játszóház kicsiknek
A játék, a játszani tudás velünk született képesség, amelyet a mai világban gyorsan elfelejtünk, pedig egész életünk során szükségünk van rá. Az értékes játék tanulható – és tanítható.
A Baba Bú-Jó-ban szülők és gyermekek játszanak együtt, olyan játékokat, amelyeket akár otthon is tudnak folytatni közösen.

10.00–16.00 Csiribiri kézműves műhely
Álló nap szüretelünk, tapossuk a szőlőt, préselünk, mustot kóstolunk. Ezen kívül madárijesztőt, fonott kosárkákat készítünk, s a friss mustnak festünk üvegeket.

10.00–14.00 Gulyás László és a Langaléta Garabonciások szüreti mulatsága
Hosszúléptű gólyalábasok szüretelnek szőlőt és jókedvet, no meg tapsokat – sokat. Miközben „kurtalábú” Gulyás László játszik-táncol-muzsikál – gyerekekkel, felnőttekkel – seregélyhajtó víg meséket.

12.00–13.00 Mesekör: Szóló szőlő, mosolygó alma – diafilmvetítés
Vezeti: Csík Andi – Apró Színház

16.00 Kolompos gyermektáncház
Havi rendszerességgel mulathatnak kicsik is, nagyok is a Kolompos együttes muzsikájára.
Várunk szeretettel a totyogni tudó kicsiktől kezdve a nagymamákig, nagypapákig mindenkit! Elröpül a közös, egyórás mulatság, miközben hagyományainkat – a régi muzsikákat, táncokat
és falubéli szokásainkat – sem hagyjuk feledésbe merülni.

Jegyárak: Gyerekjegy: 800 Ft | Felnőttjegy: 1000 Ft | Családi jegy: 2500 Ft

Pontgyűjtő akció: Jöjjenek el 5 alkalommal Hónapsoroló vagy Tarkabarka sorozatunk eseményeire,
és a 6. alkalommal ingyen vehetnek részt a programon! A pontgyűjtő füzetet a bejáratnál kérhetik!


[szeptember 12., vasárnap]
Magyar Dal Napja a Millenárison
Dixieland Gála – Örömzenei Színpad – Közép-európai Blues Est

Helyszín: Fogadó
Időpont: 10.00–23.00

Az álom valóra vált. Mert a Szigeten megrendezett Magyar Dal Napja – 2008-ban – az első volt egy végtelenre tervezett sorban. Presser Gábor már akkor is úgy gondolta, milyen jó lenne mindezt minden évben, sokféle zenei gondolat, sokféle műfaj mentén, sok magyar előadó közreműködésével megismételni. Mert a magyar dalkincs csodálatosan gazdag: megérdemli, hogy legyen egyetlen nap az évben, amikor csak rá figyelünk, amikor neki tapsolunk, amikor őt éltetjük. A gondolat formálódott, alakot öltött – és 2009. szeptember 13-án már országszerte 25 helyszínen, mintegy 1200 előadó tolmácsolásában szóltak minden kor és korszak magyar dalai.
A Magyar Dal Napja sokszínű, gazdag eseményfolyam. Ezen a napon mindenkinek szól a dal, minden előadó eljut a maga közönségéhez – a legkényesebb ízlésű zenei ínyenc is talál hallgatnivalót a kínálatban. Szeretnénk, ha ez a nap igazi ünnep lehetne: ezért is igyekeztünk a 2010-es kínálatot – a tavalyihoz hasonlóan – izgalmasra hangolni. Szeretnénk, ha 2010. szeptember 12-én ebben az országban minden zeneszerető ember részesülhetne az együtt való éneklés semmihez sem hasonlítható élményében.
2010. szeptember 12-én az ország 24 pontján csendülnek fel magyar dalok. Kilenc vidéki városban, illetve Budapest tizenöt színpadján szól majd a zene.
Programok a Millenárison:

DIXIELAND GÁLA

Műsorkezdés: 10.00
Belépő: 990 Ft

Könnyed szórakozás, igazi vasárnapi hangulat! A Magyar Dal Napja eseménysorozat Dixieland Gálája felidézi a boldog békeidők könnyed hangulatát. Az egész család részére kiváló élőzenei élményt és kikapcsolódási lehetőséget garantál a kétórás műsor, amelyben csak itt, csak most – a Magyar Dal Napján – hozzuk össze egy színpadon a műfaj legjobbjait egy fergeteges zenélésre.

Fellépők:
10.00–12.00 Hot Jazz Band sztárvendégekkel – „dixiegála” (120 perc): Benkó Sándor, Deső Csaba, Papa Fleigh



ÖRÖMZENEI SZÍNPAD

Műsorkezdés: 13.00
Belépő: 990 Ft

A Magyar Dal Napja mára már az ország egyik legnagyobb összművészeti fesztiválja lett.
Ennek fényében született meg az Örömzenei Színpad is, amelyen – műfaji megkötések nélkül –
a zene élvezetét illeti a főszerep. Az idei évben ezt világzenei és popműsorok tolmácsolják, amelyek – különböző generációk és stílusok keveredésével – mindenki számára alkalmat kínálnak a közös ünneplésre.

Fellépők:
13.00–14.00 Maszkura és a Tücsökraj + Sub Bass Monster, Mező Misi (Magna Cum Laude)
14.00–15.00 EtnoRom – lemezbemutató koncert
15.00–16.00 Kaláka Együttes + Palya Bea
16.00–17.30 KFT – akusztikus koncert + comedy show

KÖZÉP-EURÓPAI BLUES EST

Műsorkezdés: 18.30
Belépő: 990 Ft

A hazai bluesélet karakteres előadóinak, tehetségének és sikerének köszönhetően Közép-Európa bluesban legerősebb országai között lehetünk. A harminc-negyven éve megerősödött „paletta” mára már közel 250 zenekart számlál, és számos rádió, televízió, illetve egyéb médium foglalkozik
a műfajjal – kielégítve a hazai mértékkel mérve nagy létszámú rajongóközönséget. A rendezvényen olyan kiemelkedő előadók lépnek fel, akik számos elismerést gyűjtöttek már be példaértékű és úttörő munkájuk elismeréseként. Az állami és szakmai elismerésekkel felruházott előadók mellett – mint Hobo, Tátrai vagy Póka Egon – az est folyamán további, már több évtizedes múlttal rendelkező zenekarokat hallhatunk!

18.30–19.30 Tengs-lengs
20.00–21.00 Háború
21.30–23.00 Póka Egon és Barátai – Közép-európai Blues Est
Sztárvendégek: Tátrai Tibor, Hobo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...