2010. október 2., szombat

Állatmesék – előbemutató a Nemzeti Táncszínházban

Állatmesék – előbemutató a Nemzeti Táncszínházban



Az Állatok Világnapja alkalmából Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban láthatja a közönség először La Fontaine meséit. Október 3-án, 10.30-tól mutatja be a Badora Társulat az Állatmeséket, Barta Dóra rendezésében. Egerben, a Gárdonyi Géza Színház színpadán október 13-án lesz a bemutató.
La Fontaine-ről azt mondták: az állatokról éppúgy tud beszélni, mint az emberekről. Talán ez is a titka annak, hogy állatmeséi ma is aktuálisak, rólunk szólnak, rávilágítanak hibáinkra, gyarlóságainkra, tévedéseinkre. A gyermekekhez és felnőttekhez egyaránt szóló táncjátékban a sok apró meséből egy nagyívű történet kerekedik, mely a hatalmától elvakult Oroszlán és a ravasz Róka  már-már Shakespeare-t idéző játszmáját meséli el, miközben a „birodalom” összes lakóját megismerjük: mind önálló személyiség, egy-egy ismerős embertípus állat-mása. A népszerű, mindenki által ismert meséken (A holló és a róka, A róka meg a gólya,  A tücsök és a hangya stb.) kívül számos, ritkán idézett fabula is megelevenedik. Színes-zenés kavalkád, prózai és dalbetétek, és természetesen mozgásszínház komplex, látványos formájában elevenedik meg La Fontaine humora, iróniája, bölcsessége.  
Az Állatok Világnapját Assisi Szent Ferenc halálának napján, minden év október első vasárnapján tartják világszerte, így 1991 óta Magyarországon is. Alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. Egy állati jó előadással, valamint meglepetésprogramokkal várják a gyerekeket ezen a Nemzeti Táncszínházban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...