2010. október 21., csütörtök

Bakelit Multi Art Center:Chris Corsano/Céline Larrére: ÚGY HALLOM, MOZOG - Zaj és csend projekt

Bakelit Multi Art Center


2010. október 21., 20:00Chris Corsano/Céline Larrére: ÚGY HALLOM, MOZOG - Zaj és csend projekt


 Egyik performanszát nézve/hallgatva/érzékelve találkoztam Chris Corsanóval először. A sejtjeim megmozdultak odabent és úgy döntöttek, hogy nekünk együtt kell dolgoznunk hisz’ mindketten hallható mozdulatok és mozgó hangok vagyunk. Mindketten hang- és mozgásimprovizációval foglalkozunk, annyi különbséggel, hogy egyikünk zenészként/dobosként, másikunk táncosként/előadóként. Azaz egyszerre használunk teljesen azonos és teljesen különböző technikákat/fókuszokat.
Hát akkor...? Mi a közös alapunk? Melyek egyediségeink? Miféle új horizont nyílhat előttünk, ha megosztjuk egymással egy élményünket/tapasztalatunkat?
Ezek a kérdések ösztönöznek arra, hogy személetünket/kísérleteinket termékeny módon kicseréljük és sok-sok kutatás és felfedezés útján rátaláljuk, saját bevett gyakorlataink hogyan tudnak kommunikálni egymással. Egyszóval a projekt lényege, hogy közös teret és időt osztunk meg egymással, hogy hangokat és mozdulatokat, testet és dobot, érzékelést és cselekvést fedezzünk fel és hogy gyakoroljuk az előadói kapcsolatot a (nem) látható és (nem) hallható dolgok között.

Alkotók:

Celine Larrére, Chris Corsano

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...