2010. október 23., szombat

Programajánló: DJ Krush (J), DJ Bootsie vs. VJ Kemuri, Sadant, Ozon - A38 Hajó

DJ Krush (J), DJ Bootsie vs. VJ Kemuri, Sadant, Ozon
2010. október 26., kedd 21 óra

A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
Belépő elővételben: 2500 Ft, a fellépés napján: 3000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában. 
Az absztrakt hiphop legnagyobb mestere ismét az A38 Hajón! DJ Krush két éve letaglózó erejű  szettet mutatott be a hajón, és most visszatér, hogy aktuális európai turnéja keretében megint varázsoljon egy kicsit lemezjátszóin. Az estet a magyarországi szcéna krémje teszi igazi ünneppé: DJ Bootsie és VJ Kemuri lenyűgöző látványba öltöztetett hang-fény varázslata, a Sadant okos és magával ragadó élő koncertje, illetve a Gimmeshot-tag Ozon szettje masszív körítést ad Krush produkciójának. 

Hideaki Ishi, azaz DJ Krush az elektronikus zene legnagyobb mágusai közé tartozik, azon kevesek elitklubjába, akik - mondjuk Matthew Herberthez, Amon Tobinhoz hasonlóan - kitörtek a szubkultúra keretei közül, és korunk meghatározó muzsikusai között tartják számon őket. 
DJ Krush meghatározó közege a hiphop, annak is belassult, bonyolult ritmusképletekre épülő  absztrakt válfaja. Krush ezeket gyúrja-keveri-kavarja dzsesszes, drum and bass-zes, breakbeates elemekkel, úgy, hogy a végeredmény egészen különleges, csak rá jellemző, finoman átszellemült anyag lesz. Krush meglepően meditatív művész, zenéiben jócskán felfedezhetők a japán buddhizmus hagyományai, ahogy egyik (legjobb) lemezének címe is mondja: Zen. 
Producerként és DJ-ként gyorsan a legnagyobbak közé emelkedett: komoly együttműködésekben vett részt, a Zap Mamától Guruig, melyek megkoronázása a Coldcuttal közös, furcsa dupla koncept-remixalbum, a Back in the Base, ami az absztrakt hiphop megkerülhetetlen mérföldköve. 
Ilyen életművel nem csoda, hogy az utóbbi időben inkább önnön emlékművét építi. Az elmúlt években sorlemezt nemigen láthattunk-hallhattunk tőle, viszont megjelentek önremixei, három DVD-be sűrített életmű-kiadványa 
Lemezek
Jaku, 2004
The Message at the Depth, 2003
Zen, 2001
Kakusei, 1999
Back in the Base (a Coldcuttal), 1997
MiLight, 1997
Meiso, 1996
Strictly Turntablized, 1994
Krush, 1994 
http://www.sus81.jp/djkrush/# 
DJ Bootsie és VJ Kemuri hipnotikus, bólogatós audiovizuális szettje nem először kerül az értő közönség elé. Több hazai és külföldi fellépést követően, október 26-án DJ Krush előtt nyitják meg az estét az A38 hajón, egy kizárólag erre az alkalomra összeállított DJ/VJ show-val. 
A két művész zenei és vizuális gyökerei tökéletesen kapcsolódnak egymáshoz - nem véletlen, hogy évek óta dolgoznak együtt a DJ Bootsie Quartetben és a Žagarban. Bootsie absztrakt beatjeire, végletekig kifinomult szkreccseire hibátlanul illeszkedik Kemuri sötét, bizarr, magával ragadó képi világa. 
www.myspace.com/djbootsie
http://www.myspace.com/kemuri_ 
DJ Krush előtt tökéletes felvezetés, a Sadant, Magyarország egyik legkülönösebb és legígéretesebb zenei vállakozása. A Sadant eredetileg Kunert Péter instrumentális, félig elektronikus, félig akusztikus zenéjére épült. Miután a zeneszerző-producer találkozott a rapper-szövegíró MC Zeekkel, megszületett egy teljes egészében vokális album készítésének ötlete. A lehető legkülönbözőbb területekről érkeztek zenészek a projektbe, Kunert elismert színházi zeneszerző, Keresztes Tamás a Katona József Színház színésze, Lamm Dávid elsősorban dzsesszgitáros, Pető Kata az új színészgeneráció egyik legtehetségesebbje... Ám az ezer forrás ellenére a végeredmény mégis egységes, sötét, fojtott, intenzív atmoszférájú anyag. A tagokat saját bevallásuk szerint nem hajtja semmi, ezért aztán bőven volt idejük briliánsra csiszolni a lemez anyagát, amit igen ritkán adnak elő koncerten. A Sadantot az A38-on legutóbb az Anti-Pop Consortium előtt láthattuk-hallhattuk, és már akkor is tökéletes atmoszférat teremtett. 
A zenekar tagjai
Kunert Péter: basszusgitár, programozás
Pető Kata: vokál
Kovács Zoltán: programozás
MC Zeek: rap
Lamm Dávid: gitár, vokál
Keresztes Tamás: billentyűsök
Szigeti Barna: dob 
www.myspace.com/sadantproject

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...