2011. január 19., szerda

Foreign Beggars (UK), Cadik & Zeek, Wondawulf aka Csodafarkas, Dublic, Bergi & Svindler. Motorbár: Pryus & Krueger

Foreign Beggars (UK), Cadik & Zeek, Wondawulf aka Csodafarkas, Dublic, Bergi & Svindler. Motorbár: Pryus & Krueger

2011. január 27., csütörtök 22h

A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

Belépő elővételben  2011. január 1.-jétől a koncert napján 23 óráig: 2500 Ft, 23 óra után 2800 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában.


A londoni grime-hiphop egyik alapcsapata, a Foreign Beggars egy éve lépett fel először az A38 Hajón. A Real Your Nature sorozat keretében megtartott koncertet egy elemi erejű Sziget Fesztiválos akció követte, és most a Foreign Beggars visszatér, hogy megmutassa, hol is tart manapság a kortárs elektronikus beütésű hiphop.


A londoni Foreign Beggars az elmúlt fél evtizedben megjelentett három albumával és elképesztő mennyiségű kollaborációjával kétségkívül a kortárs grime-színtér legfontosabb formációjává vált.

A két zabolátlan dumagép, Orifice Vulgatron és Metropolis mellé gyakran becsatlakozik napjaink koronázatlan beatbox-királya, Shlomo, miközben a hol finoman pumpáló, hol fejet leszakasztó tempójú ütemeket és alapokat Dag Nabbit és DJ Nonames tolja alájuk.

Az eredmény: eszméletlen kritikai és közönségsiker, aminek köszönhetően a csapat tagjai számtalan együttműködésben vettek részt a mainstreamtól (Björk, Gorillaz, Corinne Bailey Rae) az underground elektronikáig (Noisia, UNKLE, Scratch Perverts). Változatos, szellemes, sokoldalú és kíméletlen: a Foregin Beggars tavaly a nagy sikerű Real Your Nature sorozatban mutatkozott be az A38 Hajón, akkor egészen friss, United Colours of Beggattron című lemezét bemutató élő fellépésén, aztán később a Sziget Fesztiválon, az A38-Wan2 sátrat majdhogynem elsöprő koncerten tolta Budapest arcába, hogy hol tart a kortárs hiphop. Most sem lesz másképp, a Foreign Beggars az egyik legaktuálisabb dolog, ami manapság az underground elektronika és a hiphop határmezején történik.

www.foreignbeggars.com

www.myspace.com/foreignbeggars

www.facebook.com/foreignbeggars

twitter.com/foreignbeggars

Cadik, azaz Séfel Pál egykor az Anima Sound Systemmel kezdte a szkreccset, és azóta hazánk egyik vezető lemezlovasává küzdötte fel magát. Jungle, d'n'b, hiphop - főleg ezekben a műfajokban alkot nagyot, de a Palotaival közös B2B-akciók, a Rewindok és Sunday Sessionök gyönyörű eklektikus szetteket szültek.

Az évek során Cadik Magyarország egyik leginnovatívabb, mindig új utakon járó producerévé vált, amit leginkább a megfontoltan haladó, de annál kidologozottabb, briliánssá csiszolt anyagokkal előálló Membran projekt bizonyít. Cadik legutóbbi kezdeményezése, az A38 Hajóval közösen létrehozott Real Your Nature sorozat az elektronikus underground legfrissebb, kísérletező irányzatait mutattja be havi rendszerességgel, és tavaly ebben a sorozatban lépett fel az A38-on a Foreign Beggars is először.

www.myspace.com/cadikofmembran

www.facebook.com/djcadik

A budapesti Wondawulf, avagy Csodafarkas DJ-ként és producerként tevékenykedik. A minimáltól a dubstepig, és ezeken jóval túl terjed zenei éreklődése, aminek spektrumát egyszerűen csak „jövőzeneként” írja le. Kortárs elektronika, innováció és kreatívitás: ez a hármas jelszó, aminek szellemében nem csak rendszeres klubesteket tart, lép fel a Rewindon vagy a Future Music sorozatban, hanem ez utóbbi, pontosabban Jövőzene néven Palotaival közös rádióműsort is készít a Tiloson.

www.myspace.com/djcsodafarkas

www.facebook.com/pages/Wondawulf/133605956698262

Wondawulf és Palotai harcostársa az új zenék megismertetésében az egyre népszerűbb Dublic duó. Népszerűségükben nagy szerepet játszott egyik példaképük, Krafty Kuts, aki tulajdonképpen felfedezte őket a nyugat-európai színtér számára. A két tag kőkemény hiphop-dubstep-arcokhoz képest aránylag sajátos helyen, a Magyar Rádió Gyermekkórusában ismerkedett meg, és némi dzsesszfúvós kitérő után kötelezte el magát a „jövőzene” mellett. Sokoldalú, változatos zenei ízlés, stíluskavalkád jellemzi a Dublic szettjeit: hiphoptól drumstepig és vissza, a lényeg a frissesség, az újdonság varázsa.

www.myspace.com/dublic

www.facebook.com/dublicmusic

www.twitter.com/dublic

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...