2011. január 14., péntek

Nádas Péter: Szirénének

  Nádas Péter Szirénének című darabja január 29-én kerül Magyarországon először színre a Kamrában, Dömötör András rendezésében. Hat Ruhr-vidéki városi színház 2007-ben felkért hat (angol, lengyel, magyar, német, osztrák és török) szerzőt, hogy ‘Európa Odüsszeiája’ cím alatt írják újra az Odüsszeia témáit. A szerzők sem menet közben, sem a bemutatók előtt nem ismerhették meg egymás munkáit. A szatírjátékként aposztrofált művet a Színházi Dramaturgok Céhe 2010. legjobb magyar drámájának választotta. Mivel Nádas Péter a hivatalos, szeptember 21-i díjátadón nem tudott jelen lenni, a díjat a Kamrabeli olvasópróba után vette át a Dramaturgok Céhének tagjaitól.
      „Nádas műve a mindenen átszivárgó semmiről szól. Az „eleven halálról”. Nem ennek vagy annak a szereplőnek a haláláról, nem a Halálról, és nem is a halál elkerülhetetlenségéről. Hanem arról, hogy a pusztulás, a romlás, a szétesés mindenben ott lappang, kiirthatatlanul, akár egy genetikai kód. Ebben a darabban mindenki a Rossz helytartója. Az is, aki tenni akar ellene valamit, de az is, aki a pártjára áll.” (Földényi F. László)
      Színészeink közül Dankó István, Pálmai Anna, Hajduk Károly, Pelsőczy Réka, Kovács Lehel, Szirtes Ági, Kun Vilmos, Lengyel Ferenc, Rajkai Zoltán és Szacsvay László vesz részt az előadásban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...