2011. január 15., szombat

Szatmárnémeti az Új Színházban vendégeskedik

Szatmárnémeti az Új Színházban vendégeskedik
A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata a hétvégén az Új Színházban vendégszerepel. Január 16-án délelőtt 11 órától Szilágyi Andor: Leánder és Lenszirom című darabját, január 17-én este 7 órától pedig Csehov: Három nővér című művét mutatják be.


Szilágyi Andor darabjában meséhez méltóan kalandok, varázslat és természetesen erőpróbák sora követi egymást, ám végül minden jóra fordul. Az átok megtörik, Leánder és Lenszirom egymásratalál, sőt, mindvégig hű szolgáik, Bogyó és Csibecsőr szerelme is beteljesül.
A Keresztes Attila által rendezett Leánder és Lenszirom látványos, mozgalmas, humoros jelenetekben bővelkedő előadás, melynek dalszövegeit Demény Péter írta, zeneszerzője Incze G. Katalin. Az előadás főbb szereplői: Nagy Antal, István István, Lőrincz Ágnes, Vencz Stella, Rappert Gábor, Galló Ernő m.v., Varga Andrea, Némethy Zsuzsa, Nagy Csongor, Gaál Gyula, Csiki Orsolya.
Csehov Három nővére a boldogságkeresés drámája, melyben nem az a drámai, hogy a hőn áhított boldogság (Moszkva) elérhetetlen lenne a szereplők számára, hanem az, hogy ők semmit nem tesznek az eléréséért. Vágyakoznak utána, beszélnek róla, múltjukban és tervezett jövőjükben keresik, s közben talán észre sem veszik, hogy a boldogság mindannyiuk számára elérhető lenne. Nem látják, hogy a keresett „Moszkva" ott van, mellettük van, vagy a mellettük állóban van. Moszkva nem a múltban és nem a jövőben, hanem a jelenben van - de csak akkor, ha van bátorságuk a jelenben élni.
A színház mindig saját világunkról szól: Keresztes előadása szembesít azzal, hogy ezek a szereplők és ezek a vágyak ma is élnek, köztünk, bennünk vannak. Mindannyian vágyakozunk a magunk Moszkvája után, s csupán rajtunk áll, hogy elérjük-e valaha.
Szereplők: Nagy Csongor, Csiki Orsolya, Némethy Zsuzsa, Vencz Stella, Varga Andrea, István István, Rappert Gábor, Nagy Antal, Péter Attila-Zsolt, Bíró József m.v., Zákány Mihály, Méhes Kati, Nagy Orbán, Gaál Gyula
Rendező: Keresztes Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...