2011. január 25., kedd

Meghívó Csernatony Lukács László kiállítására

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves Partnerét


Csernátony Lukács László Napsütés. Vidámság? című kiállításának megnyitójára.
Időpont: 2011. január 28. 18 óra
A kiállítást megnyitja: Barta Edit műkritikus
Közreműködik: Réz András esztéta
Zene: Karosi Juli és Komjáti Áron
A kiállítási anyag online is megtekinthető a www.csernatonylukacs.blogspot.com címen.
További részletek a csatolt meghívón.


SUNSHINE. HAPPINESS?
"Egy fiatal magyar képzőművész, Csernátony Lukács László kiállításával indítja idei kiállítási évét a belvárosi Művészház Galéria. A Napsütés. Boldogság? címet viselő tárlat a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett festő második önálló kiállítása, melyen az alkotó a konzumtársadalom jellegzetes figuráit mutatja be tipikus élethelyzetekben. Csernátony Lukács képeinek szereplői úszóbajnokok, izmos sportolók, jól szituált férfiak és nők, akiket a festő strandon, napozás vagy épp kutyasétáltatás közben örökít meg.
Csernátony Lukács szereplői számára a szabadidős tevékenységek nem a szórakozást jelentik; a kikapcsolódás általános létezési formájuk. Épp ezért karakterei állandó időtlenségben élnek. Létorintáltak – sportolnak, egészségesen táplálkoznak, akár a zászlójukra is tűzhetnék: live for fun! –, ám léthelyzeteik groteszk átvilágításával az alkotó boldogságukat megkérdőjelezi.
A Napsütés. Boldogság? sorozat képein Csernátony Lukács komplex ábrázolásmódra törekszik: az alkotó a festői megoldások mellett tudatosan alkalmaz bizonyos grafikai elemeket is. A plánok tudatos váltogatásával a képregények világát idézi, karakterábrázolásában a homogén felületkezelés és az erős kontúralkotás a domináns, ami a pop-art és a street-art formavilágára utal, ugyanakkor portréin az absztrakt expresszionizmus kifejezési eszközeit is megtalálhatjuk.
A kiállítás február 11-ig teinthető meg a  Művészház Galériában."
(Barta Edit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...