2011. január 23., vasárnap

VESZEDELMES VISZONYOK: REGÉNY, DRÁMA, MUSICAL

VESZEDELMES VISZONYOK: REGÉNY, DRÁMA, MUSICAL
      A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház idei évadának második nagyszínpadi bemutatójára kerül sor kedden, január 25-én 19:00 órától a színház Nagytermében. Kiss Csaba, Pierre Choderlos de Laclos Veszedelmes viszonyok levélregénye alapján írt azonos című drámájából ezúttal egy musicalt láthat a közönség. Rendezője Puskás Zoltán, az Újvidéki Színház munkatársa, aki a tavalyi évadban dolgozott először a temesvári magyar társulatnál: Jimmy Roberts és Joe DiPietro Ájlávju című világhírű musicaljét vitte színre. A zenés előadást, mely tavaly elnyerte a Magyar Színházak XXII. Kisvárdai Fesztiválja Legjobb szórakoztató előadásért felajánlott díját, a Csiky Gergely színház nagysikerrel mutatott be Erdélyszerte, Magyarországon és Vajdaságban egyaránt.
      Pierre Choderlos de Laclos levélregénye a szentimentális irodalom virágkorában, a XVIII. században látott napvilágot és az arisztokrácia erkölcstelen életét vette célba. Őszinte történet férfiak és nők cselszövéseiről, praktikáiról, szövevényes testi és lelki kapcsolatairól. Mindennek középpontjában a XVIII. század Franciaországának fülledt és romlott erotikája áll. Röviden: Veszedelmes viszonyok.
      A musicalben fellépnek: Molnos András Csaba, Éder Enikő, Tasnádi-Sáhy Noémi, Borbély B. Emília, Tar Mónika, valamint Kiss Attila. Az előadás létrejöttéhez nagyszámú nemzetközi alkotói gárda járult hozzá: dramaturgja és a dalszövegek szerzője Gyarmati Kata (Újvidék, Szerbia), díszlettervezője Albert Alpár, koreográfusa Bojana Mišić (Szlovénia), zenéjét Erős Ervin (Újvidék, Szerbia) és Andres Mariano Ortega (Argentína) szerezték, korrepetítora Csibi Andrea.
      Az előadást 18 éven felüli nézőinknek ajánljuk!
      A január 25-i bemutatót követően a musicalt legközelebb február 6-án és február 22-én láthatják 19:00 órától.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...