2011. április 28., csütörtök

Cirque Mechanics - Birdhouse Factory

Cirque Mechanics - Birdhouse Factory
Közép-európai premier: április 29. (péntek), 19:00
(További előadások:  április 30., május 2-3-4-5.)
 
Végre hazánkban is láthatjuk a Cirque du Soleil óta legérdekesebb, legváltozatosabb élményszínházi társulatnak mondott, las vegas-i Cirque Mechanics produkcióját: április 29-én, a RaM Colosseumban lesz a Birdhouse Factory című előadásuk közép-európai premierje! 
A Cirque Mechanics fantasztikus, látványos darabjaiban zene, színház, tánc és cirkusz ötvöződik – sok-sok humorral. A Birdhouse Factory története1935-ben játszódik; egy gyárba berepülő madár megsérül, és a munkások ápolni kezdik. A váratlan helyzet arra sarkallja őket, hogy kitörjenek a futószalag melletti monotóniából és felfedjék igazi énjüket – cirkuszi eszközökkel. Láthatunk bohócokat, pantomimeseket, akrobatákat és zsonglőröket, akik benépesítik, életre keltik a gyárat.  
A rendező, a Cirque du Soleil-ből is ismert Chris Lashua - és alkotótársa, Aloysia Gavre - a kora huszadik századi gépeket - kerekeket, csörlőket stb. - is segítségül hívta a show kitalálásakor; sőt, Charlie Chaplin Modern idők című filmje, a képregényszerző Rude Goldberg grafikái és a mexikói Diego Rivera festményei is komoly szerepet kaptak a színpadi látvány kialakításában. A gépek és az akrobaták bámulatos együtt-mozgása az előadás mind a 90 percére leköti a nézőt, és a gyár monoton világából végül egy csodálatos „madárház” rajzolódik ki a szemünk előtt. 
Az előadás minden korosztály számára, gyerekeknek 4 éves kortól ajánlott!
 
Video:
http://www.youtube.com/watch?v=upzsLVnSsic&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ZDDAVB24zlw

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...