2011. április 24., vasárnap

KULT-TÚRA 2011 VIDÉKI MŰVÉSZETI FESZTIVÁLOK PANORÁMÁJA

KULT-TÚRA 2011
VIDÉKI MŰVÉSZETI FESZTIVÁLOK PANORÁMÁJA
Április 29-30., Bárka Színház
„Egyedül nem megy?” – kívánkozik ide Sándor Pál filmjéből az elhíresült mondás. Bár ez a mi esetünkre mégsem teljesen igaz. Mind a hét szóban forgó fesztivál bizonyított az elmúlt évek, évtizedek során. Bebizonyították, hogy egyedül, és szinte a semmiből is lehet értéket teremteni, mégpedig nem a „világközepe” fővárosban, hanem a magyar vidék kisebb-nagyobb városaiban, olykor eldugott falvaiban. Azért nem ok nélkül citáltuk a filmet: ezek a fesztiválok azt is felismerték, hogy „kell egy csapat!” A mi csapatunkat az hozza össze, hogy külön-külön saját, egyedi arculatunk van, ám értékrendünk közös. Így tudjuk egymást támogatni közös képviselettel, akár egymás fesztiváljainak kölcsönös ajánlásával, illetve a közös bemutatkozással.
Erre szolgál  a 2011. április 29-30-án adódó alkalom, amikor HETEN HÉTFELŐL összefutunk a Bárka Színházban, Budapesten (igen, Budapesten… de csak erre a hétvégére!), hogy megmutassuk magunkat a fővárosi kultúrakedvelő közönség különböző rétegeinek és korosztályának. A két napos bemutató programját a hét fesztivál szervezői közösen állítják össze a saját fesztiváljaikra jellemző elemekből. A Bárka Színház Cseh Tamás terme Fesztiválszínházzá alakul erre az időre, a Bárka Stúdióból mozi és Zenede lesz, a földszinti kávézóba telepednek a kiállítások és a Fesztiválklub, az ajtón kívül az Amfiteátrum és a park tisztásai az irodalmi- és családi előadásokat várják. Szeretnénk, ha fesztiválkörképünk az élményszerű, személyes bemutatkozáson túl a fesztiválok szakmai kérdéseivel is foglalkozna, ezért a programsort mindjárt egy szakmai délutánnal kezdjük, ahol minden minősített fesztiválnak részvételi lehetőséget biztosítunk. 
Lássuk végül, hogy kik volnánk mi HETEN, akik a Bárkába HÉTFELŐL érkezünk április utolsó hétvégéjén, hogy ízelítőt kínáljunk nyári fesztiválprogramjainkból:
Hétrétország – a szerek és porták fesztiválja az Őrségből,
Mediawave - a fényírók fesztiválja Szombathelyről,
Művészetek Völgye a Balaton-felvidékről,
Ördögkatlan Fesztivál Dél-Baranyából,
Öt Templom Fesztivál Győrből,
Thealter Színházi Fesztivál Szegedről
és a Szárnyas Sárkány Hete utcaszínházi fesztivál Nyírbátorból.
Valamennyien „jó”, vagy „kiváló” minősítésű művészeti fesztiválok a Magyar Fesztiválregisztrációs és Minősítési Program besorolása szerint.  
Közös honlapunk címe, ahol mindnyájunkat megtalál:
www.kult-tura.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...