2011. április 8., péntek

Magashegyi Underground – Ragyogás EP-bemutató, Ping Ping (A)

Magashegyi Underground – Ragyogás EP-bemutató, Ping Ping (A)
Zajok a szomszádból / Noises from the Neighborhood – Új osztrák zenék
2011. április 16., péntek 19:30
A38 Hajó  – Petőfi híd budai hídfő
Belépő elővételben: 1500 Ft, a koncert napján: 2000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában. A koncert támogatója az Osztrák Kulturális Fórum.

Az A38 Hajó Zajok a szomszédból elnevezésű, friss osztrák zenéket bemutató sorozatában ezúttal egy nagyszerű indie-elektropop duó érkezik Bécsből, a társfellépő pedig nem más, mint az ősszel megjelenő második albumát kislemez-bemutatóval beharangozó Magashegyi Underground.



A Magashegyi Underground gyökerei valahol a Kaukázus környékén találhatók: az alapítók és a jelenlegi tagság nagy része is az azóta megszűnt zenekart erősítette. A Megasztárban feltűnt énekesnővel, Bocskor Bíborkával kiegészülve az együttes valósággal letarolta a 2007-es év magyar slágerpiacát: a Szeplős váll, Gróf Balázs animációs videóklipjével megtámogatva az MR2-Petőfi jóvoltából elsöprő siker lett. Azóta megjelent jó pár kislemez, a zenekarhoz csatlakozott Tariska Szabolcs az Amorf Ördögökből, tavaly ősszel pedig már az első nagylemezt mutatták be az A38 Hajón. Az Ezer erdő album okos, elegáns, rafinált popszámok gyűjteménye, amelyben eklektikus, ugyanakkor harmonikus egységbe olvad a finom elektronika, a Magashegyire jellemző sanzonos világ, néhol egzotikus népi hangszerekkel cizellálva.

A zenekar elképesztő tempóban lovagolta meg a sikert, az első album után nem sokkal érkezett az Ezer város című „tükörlemez”, és 2011 tavaszán már a következő, valószínűleg az ősz végén megjelenő új album előfutárát, a Ragyogás című, letölthető online maxit harangozhatjuk be. A Magashegyi Underground – nevével ellentétben egyáltalán nem underground, inkább játékos, közvetlen és elragadó – produkciója, a zenekar hangzása némileg módosul, Fodor Máriusz szerint kissé keményebb, elektronikusabb, gyorsabb lesz, mit az előző album.  A kislemezbemutató koncerten a szűk mag mellett fellép Szalai Anesz és Tariska Szabolcs, valamint vonósok és fúvósok i színesítik majd a hangzást.
A zenekar tagjai
Bocskor Bíborka: ének
Fodor Máriusz: billentyűsök
Fűrész Gábor: gitár
Demeter Zoltán: basszusgitár
Toldi Miklós: dob
Szalai Anesz: vokál

+
Tariska Szabolcs: ének

http://www.magashegyi.com
http://www.myspace.com/magashegyi

A Ping Ping finom, barátságos elektropopja két különleges egyéniség találkozásából született. A recept egyszerű, és az angolszász popzenében jól bevált modellt követi – kell egy remek dalszerző, aki egyben rafinált stúdiómágus és zenész, tekintélyes tapasztalattal rendelkező megfejtő: esetünkben ő lenne Hubert Mauracher, aki korábbi zenekarának élén már komoly sikereket aratott hazájában. És persze kell egy bűbájos, egyedi hangú énekesnő, aki nem csupn ihletett előadó, de igencsak jól mutat a színpadon: ő lenne a hamvasan fiatal Loretta Who.

Ők ketten alkotják a Ping Pinget, ezt az alig egy éve létező elektropop duót, amely kedves, közvetlen, bonyolultnak igazán nem nevezhető, de annál barátságosabb popsanzonjaival hamar meghódította Ausztriát. A Fly Butter Fly és a Lose Control című számok sikerei után tavaly ősszel jelent meg az On the Run című első lemez, amely potenciális, remekül megírt, zuhany alatt kitűnően dúdolható slágerekkel van tele. Nem lehet kétségünk, hogy az idei nyár Nagy Osztrák Slágerét a Ping Ping szállítja hamarosan, mi pedig az A38 Hajón tanúi lehetünk annak, hogy milyen is látszólag egyszerű, ugyanakkor elegáns, finom és kidolgozott inide-elektro-pop, két érzékeny művész előadásában.

A duó  tagjai
Loretta Who: ének
Hubert Mauracher: gitár, billentyűsök, programozás, elektronika
http://www.officialpingping.com/
http://www.myspace.com/pingpingband 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...