2011. április 7., csütörtök

MissionArt Galéria

KÁDÁR BÉLA festményei és rajzai, 1910-1940

MissionArt Galéria, 2011. április 9. szombat, 17 órától a Falk Art Fórum keretén belül

Kádár Béla (1877-1956) a XX. századi magyar művészet kiemelkedő alakja. A 10. Falk Art Forumon a MissionArt Galéria  Kádár Béla életművének több korszakát átfogó, válogatott művekből rendezett kiállítással vesz részt. Kádár Béla műveinek széles spektrumát tárjuk a látogatók elé, a kisméretű grafikáktól a reprezentatív olajfestményekig, a korai szecessziós finomságú aktkompozíciótól a késői dekoratív avantgárd szemléletét hordozó nőalakig. Kádár Béla életműve azért számít kiemelkedőnek Magyarországon, mert erős szálakkal kapcsolódik mind a magyar, mind a német avantgárdhoz, a berlini Der Strum galéria köréhez, így munkássága nemcsak hazánkban, hanem külföldön is fokozottabb műgyűjtői érdeklődésre tart számot. Alkotásai megtalálhatók nyugat-európai és észak-amerikai múzeumokban és közgyűjteményekben egyaránt. A Falk Miksa u. 30. szám alatti MissionArt Galériában is múzeumi értékű, jelentős magángyűjteményekből származó darabok kerülnek a falakra.
Az est folyamán szakmai programmal is várjuk kedves vendégeinket és az érdeklődő közönséget: Kádár Béláról és kiállított műveiről a MissionArt Galéria művészettörténésze, Tóth Károly tart tárlatvezetést este 18 órától.
A MissionArt Galéria egy különleges művészeti produkciót is kínál az est folyamán a Falk Art Forum látogatóinak. Galériánk régi barátja, a nemzetközi hírű árnykép-kivágó művész, Selmeczi Mátyás is tiszteletét teszi a Falk Miksa utcában, aki kora délutántól késő estig dolgozik majd és csekély díjazásért minden önként jelentkezőről művészi igényű  árnyképet (sziluettet) készít.

MissionArt Galéria Budapest | Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa u.30. | Telefon: +36 1 302 85 87 | E-mail: budapest@missionart.hu

MissionArt Galéria Miskolc | Cím: 3530 Miskolc, Széchenyi u. 14. | Telefon/fax: +36 46 326 906 | Email: miskolc@missionart.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...