2011. április 29., péntek

Láss csodát! - AEGON-matiné a Szépművészetiben

Láss csodát! - AEGON-matiné a Szépművészetiben


Április 30-án, szombaton 11 órától,
a 10-től 13 óráig tartó Családi Kerengő keretében,

a fellépő művészek:

Ónodi Eszter – színésznő
Lackfi János – költő
Dés András – zenész (ütőhangszerek)
Szabó Dániel – zenész (zongora)

Sorozatszerkesztő: Eszéki Erzsébet

Kitűnő művészek összjátéka gyerekekkel és szüleikkel,
hogy együtt találják meg a játékosság örömét, a tréfát és a humort
zenében, versben, képeken – és az életben.

Csodát látni érdemes!


A 2011 februárjában indított, az AEGON Magyarország és a Szépművészeti Múzeum együttműködésében megvalósuló új sorozat az újszerű összhatásokra, a különféle művészeti ágak, művészek összjátékára épül. Neves művészek lépnek fel minden matinén, olyan alkotók és előadók, akik át tudják adni az olvasás, a képnézegetés, a zenehallgatás, illetve az összhatások örömét.

A versek, mesék, az ott születő zenei improvizációk és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből választott műtárgyak egy-egy témához kapcsolódnak, s így, együtt, új és izgalmas asszociációkat váltanak ki, másmilyeneket, mint amilyen gondolatokat, érzelmeket ébresztene önmagában a felolvasás, a zene vagy a képnézegetés.

Azt szeretnénk, ha a kisiskolások és szüleik is érzékelnék: új, akár meghökkentő érzelmeket, gondolatokat ébreszthet például egy mese, felolvasás, ha azt továbbszövi egy remek zenész a saját “nyelvén”, zenei improvizációval – vagy fordítva, illetve ha a témához választott képek világát egy-egy irodalmi mű és zene egészíti ki, viszi tovább. Mert összefonva, egymáshoz kapcsolva mást adhat, mint önmagában, külön-külön.

A Szépművészeti Múzeumban a szombati családi program 10-től 13 óráig tart, a gyerekek és szüleik 10-től ismerkedhetnek a múzeumban az adott témához választott műtárgyakkal, majd 11-kor kezdődik a Láss csodát! – AEGON-matiné sokszínű, a témát többféle műfaj összefonódásával érzékeltető műsora, amely után, 12-től 13 óráig a családok a témához kapcsolódóan közösen alkothatnak a múzeumi foglalkozáson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...