2011. április 29., péntek

A Wartburg Choir Sárospatakon koncertezik

A Wartburg Choir Sárospatakon koncertezik
Április 30-án és május elsején Sárospatakon vendégszerepel a világhírű egyházi kórus, az amerikai Wartburg Choir. A közel száz tagú együttes két nagyobb és több kisebb koncertet is ad a zempléni városban.
A kórus először 30-án, szombaton este tartja nagykoncertjét a református nagytemplomban. Másnap pedig az Anyák napi ünnepi istentiszteleten vendégeskednek a neves együttes tagjai. Az énekesek közül többen mindezek mellett elénekelnek néhány dalt a két helyi gimnázium ballagásán, de koncertet is adnak a Rákóczi-vár udvarán.
A Wartburg kórus 13 helyszínen lép fel európai turnéja során, amelyen európai zeneszerzők műveit, amerikai népdalokat és egyházi énekeket adnak elő. A kórus Lee Nelson egyetemi docens irányításával Magyarországon, Németországban, Norvégiában, Svédországban és Dániában ad koncerteket április 30. és május 24. között.
A kórus egyébként Szent Erzsébet tiszteletére zarándoklatot is tesz. Így Árpád-házi Szent Erzsébet szülőhelye, Sárospatak után fellépnek a németországi Wartburg várában is, ahol élete legnagyobb részét töltötte, valamint a marburgi kastélyban is, ahol meghalt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...