2011. április 16., szombat

VESZPRÉMFEST2011

VESZPRÉMFEST2011


 
Megtartotta programbemutató sajtótájékoztatóját a VeszprémFest2011. A rendezvényen Mészáros Zoltán fesztiváligazgatón kívül jelen volt Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere, Patay László a rendezvény főtámogatója, az E.ON képviseletében és Oberfrank Pál a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója.
Idén is világsztárokkal várja vendégeit a VeszprémFest!
Immár 8. alkalommal kerül megrendezésre a nagysikerű kulturális fesztivál a „királynék városában”, mely eddig Veszprémi Ünnepi Játékok néven volt ismert. A július 27-30-ig tartó eseményre ezúttal Afrikából, Brazíliából, Londonból és Stockholmból érkeznek világhírű fellépők.
A fesztivált a Grammy-díjas brazil énekes, gitáros, dalszövegíró Gilberto Gil koncertje nyitja szerdán. Másnap a funk és acid jazz rajongóit a londoni Incognito és a skandináv Nils Landgren Funk Unit zenekar várja. Magyar sztárokból sem lesz hiány: július 29-én, pénteken a Concerto Budapest lép fel az Amadindával és Snétberger Ferenccel, akik ezúttal egy romantikus hispán éjszakát varázsolnak a veszprémi várba. A szombati zárókoncertet a világzene egyik legnevesebb afrikai előadója, Youssou Ndour adja.  
Az idei programot a főműsoron kívül két esemény is gazdagítja: a nulladik napon, 26-án a Pomádé király új ruhája című gyerekoperát láthatják a Veszprémi Petőfi Színház és a Magyar Állami Operaház közös produkciójában, a plusz napon, 31-én Auer Szimfonietta ifjúsági szimfonikus zenekar lép színpadra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...