2011. április 3., vasárnap

Tommy Emmanuel - „Acoustic & Electric“

Tommy Emmanuel - „Acoustic & Electric“
április 18. (hétfő), 19:30, Petőfi Csarnok
Tommy Emmanuel ezúttal zenekarával turnézik,
dalai elektromos gitáron is hallhatóak!
Márciusban és áprilisban Tommy Emmanuel zenekarával is bemutatkozik Európában! A világhírű ausztrál gitáros a kontinensen először játssza el szerzeményeit elektromos gitáron! Együttesében Robbie Little basszusgitáros, Kevin Murphy dobos, Simon Hosford gitáros és Ashley Crick billentyűs működik közre – valamennyien énekelnek is. 
Az autodidakta zeneszerző-gitáros egyedülálló „Acoustic & Electric“ koncertjét április 18-án a Petőfi Csarnokban láthatja és hallhatja a magyar közönség! A repertoárban rock és blues dalok mellett akusztikus darabok (többek között Beatles-, Django Reinhardt- és Duke Ellington-feldolgozások) is felcsendülnek.
„Ausztrália legnagyobb gitárosa előadása során olyan zenei irányzatokból építkezik, mint a country, népzene és pop, emellett úgy bánik a gitárral, mint Jimi Hendrix óta senki” – áll a Kölnische Rundschau írásában.
„Bár az előadásmódja hihetetlenül virtuóz és szórakoztató, zsenialitása abban mutatkozik meg, hogy az érzelem sem hiányzik belőle” - állapítja meg az Offenbacher-Post. 


Tommy Emmanuel 1955. május 31-én született, kivételes tehetsége már gyermekkorában megmutatkozott. Első gitárját négyévesen kapta ajándékba, gitárleckéket édesanyjától vett. Mivel kottát olvasni nem tudott, gitározni csupán hallás után tanult meg. Hatévesen már olyan magas szinten játszott, hogy a család saját zenekarának állandó tagja lett. A szinte nomád életet élő, országszerte turnézó családi vállalkozás koncertjei éveken át az egyetlen bevételi forrásukat jelentették. Az együttesben Tommy ritmus-, bátyja, Phil szólógitárosként, öccse, Chris dobosként, míg nővére, Virginia slidegitárosként működött közre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...