2011. április 28., csütörtök

Suomi Szeminárium: Van-e benned sisu?

Suomi Szeminárium: Van-e benned sisu?
szakmai program
Múzeum Körút 11. a Néprajzi Múzeumban, a Néprajzi Múzeum és a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ szervezésében 2011. április 29. pénteken, 9.00 – 13.00 között 
A múzeumpedagógiai szakmai programsorozat 11. alkalmával – rendhagyó módon – egy nagy és jelentős időszaki kiállítás sokoldalú múzeumpedagógiai hasznosítási tapasztalatait szeretnénk megosztani az érdeklődőkkel. A Néprajzi Múzeum 2011. május 1-én záró (M)ilyenek a finnek? Finnország magyar szemmel című kiállítása csaknem 2 éven keresztül változatos programkínálattal fogadta a látogatókat, a nagy kiállításon belül is váltakozó kisebb időszaki kiállításokkal, valamint egy játékra és tanulásra is alkalmas pihenőhellyel, a Suomi Szemináriummal (leánykori nevén Szauna) is megfelelve a mai modern látogatói és közoktatási igényeknek. A kiállítás vezérfonalához és egyes tematikáihoz a múzeumpedagógusok különféle megközelítéssel fordultak, amelynek eredményeképpen izgalmas és egymástól különböző múzeumi órák zajlottak egymással párhuzamosan a kiállításban. A rendezői koncepció megismerése és a múzeumpedagógiai tapasztalatok megvitatása előtt minden résztvevőt egy játékos finn 7 próbára invitálunk, hogy kiderüljön, van-e bennünk sisu?
Részletes program:
9.00 – 9.30 Regisztráció  és reggeli kávé a földszinti Múzeumpedagógiai Műhelyben. A szakmai napot Szarvas Zsuzsa mb. főigazgató nyitja meg.
9.30 – 10.15 Van-e benned sisu? Hétpróba finn módra a 2. emeleten.
10.15 – 11.00 Milyenek a finnek? Séta a finn kiállításban Szarvas Zsuzsa főrendező vezetésével.
11.00 – 11.30 Suomi Szeminárium: múzeumpedagógiai hasznosítási megoldások, bemutatók.
11.30 – 13.00 Kávészünet, haluzsonna és közös beszélgetés a földszinti Múzeumpedagógiai Műhelyben.

A program házigazdái:
Szarvas Zsuzsa mb. főigazgató,  Sedlmayr Krisztina, a Kommunikációs Főosztály vezetője, Bodnár Kata, Koltay Erika és Joó Emese múzeumpedagógusok.  

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...