2011. április 1., péntek

Május 1-jéig látogatható a pécsi Nyolcak kiállítása

Május 1-jéig látogatható  a pécsi Nyolcak kiállítása 
Eddig mintegy 13 ezren látogatták meg a tárlatot
A Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága – Janus Pannonius Múzeum a nagy érdeklődésre való tekintettel 2011. május 1-ig meghosszabbítja a Cézanne és Matisse bűvöletében - A Nyolcak centenáriumi kiállítást, amely a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében nyílt meg a baranyai megyeszékhelyen 2010. december 10-én. A – szintén a Pécs2010 EKF program keretében – megújult Modern Magyar Képtárban rendezett nagyszabású tárlat március közepéig mintegy 13 ezer látogatót fogadott. 
A kiállítás  átfogó igénnyel mutatja be a Nyolcak festőcsoport  –  Berény Róbert, Czigány Dezső, Czóbel Béla, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Orbán Dezső, Pór Bertalan, Tihanyi Lajos  –  100 évvel ezelőtti munkásságát, a modern magyar képzőművészet történetében betöltött meghatározó szerepét. A Nyolcak művészeit inspiráló, illetve párhuzamos európai törekvések felvillantása – olyan mesterek, mint Cézanne vagy Matisse Magyarországon még nem látott műveinek kiállításával – egyúttal hozzájárul ahhoz is, hogy elhelyezhessük a csoport tevékenységét a korabeli európai művészet egészében.  
A kiállításhoz áprilisban is színes kísérőprogramok – tárlatvezetések, gyerekfoglalkozások, társművészeti események – kapcsolódnak. További információk a múzeum honlapján: www.jpm.hu 
JANUS PANNONIUS MÚZEUM – MODERN MAGYAR KÉPTÁR
2010. DECEMBER 10 – 2011. MÁJUS 1. 
A kiállítás helyszíne:
Janus Pannonius Múzeum - Modern Magyar Képtár
Pécs, Papnövelde utca 5. 
Időpontja: 2010. december 10 – 2011. május 1. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...