2011. április 15., péntek

Titkos postás társaság Budapesten

Titkos postás társaság Budapesten
Különleges, titkos társaság szervezkedik hetek óta Budapesten. Tagjait egyetlen mitikus személy, Pamlényi Pál köti össze. A rejtélyes csoport szerint leveleket eljuttatni a címzetthez több mint egy szakma. A cél, hogy kézbesítsék az örökké úton lévő csomagot, amelynek titkát eddig még egyetlen generációnak sem sikerült megfejtenie.


„Postások. Mint az antik dráma hírnökei: neve-sincs mellékszereplők, jó és rossz hírek hozói, akik nélkül nem lendülne előre a történet…” A titkos Pamlényi Társaságot olyan emberek alkotják, akik naponta közvetítenek sorsok között és befolyásolják azokat, akár akaratukon kívül is. Életüket egy titkos csomag felkutatására tették fel. Nem maguk keresték a missziót, hanem a misszió találta meg őket.

Ez a kiindulópontja a Pamlényi Pál Postás Panoptikum című interaktív színházi játéknak, amelyet április 15-16-17-én, május 22-23-án, valamint június 4-5-én összesen húsz alkalommal mutat be a Dinamó Művház társulata Budapesten, a Fogasház kulturális befogadótérben. A produkcióban nem színészek és nézők, hanem játszók vannak. A résztvevők úgy juthatnak egyre közelebb a titok nyitjához, ha aktívan bekapcsolódnak az eseményekbe, útjuk során tapasztalnak, és valóban megélik az élményeiket. Az eredmény színház, amelyben a nézőnek is „dolgoznia” kell, ám a közös játék egy mélyebb befogadói szinthez vezet.
A Dinamó Művház egy fiatalokból álló formáció, amelynek tagjai javarészt a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai. A színházi platform induló, interaktív produkciója mögött olyan másfél éves kísérleti munkafolyamat áll, amelynek egyes fázisaihoz filmmel és képzőművészettel foglalkozó közreműködők is csatlakoztak.
Videó  a munkabemutatóról: http://www.youtube.com/watch?v=4MiaW1l2gns  
Dinamó  Művház: Pamlényi Pál Postás Panoptikum
Interaktív színházi játék

Előadások:
Április 15. (péntek) 15:00, 17:00
Április 16. (szombat) 14:00, 16:00, 18:00
Április 17. (vasárnap) 14:00, 16:00, 18:00
Május 22. (vasárnap) 14:00, 16:00, 18:00
Május 23. (hétfő) 14:00, 16:00, 18:00
Június 4. (szombat) 14:00, 16:00, 18:00
Június 5. (vasárnap) - 14:00, 16:00, 18:00 
Helyszín: Fogasház (VII. Akácfa utca 51.)
Jegyárak: teljes árú: 1.500 Ft , diák/nyugdíjas/szakmai 1.000 Ft
Jegyfoglalás: postapanoptikum@gmail.com, vagy a 06-30/219-24-34-es telefonszámon
Az előadás jellege miatt korlátozott a nézőszám, ezért kérünk minden érdeklődőt, hogy előre jelezze részvételi szándékát!
            www.facebook.com – Pamlényi Pál Postás Panoptikum

Alkotók, koncepció: Boross Martin, Cserne Klára, Schnábel Zita, Thury Gábor, Zsigó Anna

Közreműködők: Bárány Márton, Bognár Péter, Boross Gábor, Nyárai Gerzson, Kliment János, Rácz Dóra, Szabó-Székely Ármin, Szakál Andrea, Szőke Szabolcs, Vörös Csaba, Vadas Zsófia Tamara, Huzella Júlia és Ritter Ottó
Grafika: Thury Lili

Technikus: Tesfay Áron

Produkciós vezető: Erdődi Katalin, Zsigó Anna

Rendező-projektvezető: Boross Martin

Köszönet: Hudi László, a Fogasház „lakói” és dolgozói, Ongjerth Dániel, Nádas Patrik,
Kárpáti Péter, Deáki Soma, Sasvári Edit, Hecker Space, Harmadik Hang Háza
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Flórián Műhely – Mozgó Ház Alapítvány, Fogasház – Kulturális Befogadótér.
A produkció a Flórián Műhely – Mozgó Ház Alapítvány fiatal alkotókat támogató Inkubátorház című programjának keretében készült.
Médiapartner: Budapest Terminal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...