2010. december 5., vasárnap

Idők folyamán - táncbemutató Egerben

Idők folyamán
Milyen boldognak lenni?
Milyen nőnek lenni?
Milyen meghalni? 
Új bemutatóval készül színházunk tánctagozata december 8-án este 7 órától, a stúdiószínpadon. A társulat tagja, Feledi János koreográfiájában Barta Dóra, a tagozat vezetője is táncol majd. 
Három korszak, három női sors olvad össze egyetlen történetté az idők folyamán...
1941 egy írónő vízbe öli magát, így próbál meg menekülni súlyos depressziójától.
1951 egy depressziós anya reggeli készülődését látjuk.
Napjainkban egy nő esti partit szervez. 
Az előadás az Órak című film nyomán készül. A női lelkek, érzések izgatnak, hogyan jut el valaki odáig, hogy öngyilkos legyen. A nő, mint feltérképezendő lélek érdekel. Izgalmas az is, hogy három különböző korban, három különböző nőről szól – mondja a rendező-koreográfus. Feledi János csaknem két éve az egri tánctagozat tagja, ez az első egész estés rendezése. Két éve készülők rá, de azt hiszem ennek is, mint minden darabnak van 
egy érési folyamata a kigondolástól a megvalósításig. Nálam ez most 
jött el...  
A három nőt egy könyv köti össze, Virginia Woolf: Mrs.Dalloway cimű könyve. Az első nő maga az író, 1925-ben. Elmebajjal küzd.
A második, éppen állapotos, gyermekét várja, akinek látszólag mindene meg van, férje, szép háza, gyermeket vár, de mégsem boldog. Miközben a könyvet olvassa, annyira a hatása alá kerül, hogy elhatározza, még aznap este véget vet az életének.
A harmadik nő AIDS-es barátját, egykori szerelmét szeretné meglepni egy partival.
Róluk szól az előadás, és arról a láthatatlan kapocsról, ami összeköti őket. Hasonló érzésekkel küzdenek. Ami a filmen megoldható, azt színpadra nagyon nehéz átvinni. Fénnyel és a térhatással játszunk. Mindenkinek van egy kockája, ami egymásba ér majd. A három nőt Barta Dóra Harangozó-díjas táncművész, érdemes művész, Kulcsár Noémi és Horváth Zita táncolja majd. A dramaturg: Lisztóczky Hajnal; a díszlet Minorics Krisztián munkája.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...