2010. december 27., hétfő

nto the Music – Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi, Amorf Lovagok, The Qualitons

Into the Music – Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi, Amorf Lovagok, The Qualitons
2010. december 29., szerda 21h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
Belépő elővételben: 2000 Ft, a koncert napján: 2400 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában. 
Átalakult Erik Sumo Band, gyereklemez-bemutató minibugi és retróhangulatú pszichedelikus beat – ezt kínálja az A38 Hajó amolyan elő-előszilveszteri mulatságként. Az A38 Hajó sorozata, az Into the Music ezúttal Tövisházi Ambrus „gondozásában” mutat be három zenekart: az egyik énekesnője, Harcsa Veronika novemberi távozása után új erőre kapó Erik Sumo Bandet, a Tövisházi-Tariska szerzőpáros „igazi gyerekzenekarát”, az Amorf Lovagokat, illetve a Qualitonst. Egy vidám este, annak bizonyítékaként, hogy a szilveszteri mulatságot sosem lehet elég korán elkezdeni! 

Tövisházi Ambrus 2005-ben alapított, szórakoztató, táncos vegyeszenét játszó zenekara, az Erik Sumo Band nagy utat tett meg a szó konkrét és átvitt értelmében egyaránt. Zeneileg is rengeteget változott az öt év alatt: az első album elektronikus, mesejáték-szerű kalandozásai után az együttes tavaly progresszív-pszichedelikus rockzenét idézgető poplemezt készített. Harcsa Veronika idén novemberben távozott a zenekarból, viszont Kiss Erzsi, a halandzsa/varázsének-felelős és a többiek mind maradtak - az Erik Sumo Band pedig ereje teljében új korszakot kezd az A38 Hajón. Egyáltalán nem véletlen, hogy pont itt, hiszen a zenekar első lemezbemutatójától kezdve rendszeres vendége az A38 koncerttermének.

Lemezek
My Rocky Mountain, 2005
The Trouble Soup, 2009

A zenekar tagjai
Tövisházi Ambrus: billentyűs hangszerek, ének
Kiss Erzsi: ének
Mészáros Ádám: gitár
Drapos Gergely: basszusgitár

Pápai István: ütőhangszerek
Farkas Zoltán: dob 
www.eriksumo.hu
www.myspace.com/eriksumo



Főzicskélő kalózkapitány, égből potyogó cigánygyerekek, kamrát kifosztó, csokitorta-zabáló kisfiú, magát csatába képzelő török büfés legény és műanyag rallimotor-bajnok srác az Amorf Lovagok zenekar első, Tócsarobbantó című lemezének főszereplői. A kéttagú együttest 2010-ben hozta létre az egykori Amorf Ördögök kacatpopzenekar két alapítója, Tariska Szabolcs szövegíró és Tövisházi Ambrus zeneszerző/producer.  
Albumuk igazi kakukktojás a hazai gyereklemezek között, a csak rájuk jellemző  szövegvilággal, egzotikus-elbűvölő  hangszereléssel és fülbemászó dallamvilággal. Az Amorf Lovagok hivatalos eskütételére és felavatására egy négyszámos minikoncert keretei között kerül sor. A bemutatkozó koncert ugyan a késői időpont miatt elsősorban felnőtteknek szól, de jövőre a kisebbek is találkozhatnak majd velük élőben.  
http://www.facebook.com/amorflovagok  
Ha van zenekar Magyarországon, ami bizonyítja, hogy a retró nem ciki, hát a Qualitons bizonyosan az. Ez az öttagú zenekar – soraiban a Hammond Királyság magyarországi nagykövetével, Premecz Mátyással, Szőke Barna gitárossal, Hock Ernő bőgőssel, G. Szabó Hunor dobossal és a fáradhatatlan ceremóniamesterrel, Káosz Kapitánnyal – a magyar és nemzetközi könnyűzene oly csodás hagyományaihoz nyúl vissza, ami semmilyen körülmények között sem lehet ciki. 
Koszos, recsegős hard funk, varázslatos ritmusképletekkel megtámogatott afrobeat, zakatolós rhythm & blues, leheletnyi jazz – mindaz, amire örömmel gondolunk vissza és amit örömmel fedezünk fel a hatvanas-hetvenes években. Emellett a Qualitons fontos kultúrmissziós feladatot is ellát: a magyar tánczene legkülönlegesebb gyöngyszemeit ássa elő: azokat a már-már progresszív darabokat, amik e zenekar nélkül a feldés homályába merülnének. 
A Qualitons a kétezres évek elejére katapultálta a magyar könnyűzene legszebb hagyományait, a jazzfunkot, Kovács Katit és felhőtlen tánczenét. Ez a mi cool-unk, és nem kell szégyenkeznünk miatta. A Qualitons első nagylemezét, a Panoramic Tymest idén szeptemberben mutatta be az A38 Hajón – óriási sikerrel. 
A zenekar tagjai
Káosz Kapitány: ceremóniamester
Premecz Mátyás: billentyűsök, Hammond
Szőke Barna: gitár
Hock Ernő: basszusgitár
G. Szabó Hunor: dob 
www.thequalitons.com
www.myspace.com/thequalitons 
A koncert megrendezésének együttműködő  partnere a Magyar Villamos Művek Zrt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...