2010. december 10., péntek

Van-e égősorod? - Rutkai Bori és a Specko Jedno karácsonyi koncertje

Van-e égősorod? - Rutkai Bori és a Specko Jedno karácsonyi koncertje. Vendégek: Frenk, Szűcs Krisztián és a Budapest Bár zenekar
2010. december 18., szombat 19.30
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
Belépő elővételben: 1800 Ft, a koncert napján: 2200 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában. 
A Specko Jedno zenekar repertoárja bővelkedik olyan műfajú számokban (cigánydalok, klezmer nóták, orosz románcok, sanzonok), amelyek a Budapest Bár hangszereléséhez, hangulatához is igen közel állnak. Rutkai Borinak, mint mind a két zenekar énekesnőjének karácsonyi kívánsága szerint most ezek a számok „átbudapestbározódnak” Farkas Róbert és virtuóz zenésztársainak előadásában. A produkció énekes vendégei lesznek: Frenk és Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven), akikkel Rutkai Bori a Budapest Báron innen és túl elvetemült triót „konstellál”. Az énekesek mindkét zenekar kíséretében megnyilvánulnak, az estét pedig az összes fellépő meglepetés fináléja, „dzsem-Borija” zárja. 
SPECKO JEDNO  


A Specko Jedno zenekar repertoárja bővelkedik olyan műfajú számokban (cigánydalok, klezmer nóták, orosz románcok, sanzonok), amelyek a Budapest Bár hangszereléséhez, hangulatához is igen közel állnak. Rutkai Borinak, mint mind a két zenekar énekesnőjének karácsonyi kívánsága szerint most ezek a számok „átbudapestbározódnak” Farkas Róbert és virtuóz zenésztársainak előadásában.
A produkció énekes vendégei lesznek: Frenk és Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven), akikkel Rutkai Bori a Budapest Báron innen és túl elvetemült triót „konstellál”. Az énekesek mindkét zenekar kíséretében megnyilvánulnak, az estét pedig az összes fellépő meglepetés fináléja, „dzsem-Borija” zárja. Ez a koncert egyaránt kuriózum mindazoknak, akik már ismerik Rutkai Bori zenekarát, és azoknak is, akik csak most fogják megismerni a Specko Jedno gazdag repertoárját; a mély humorral és játékos költészettel áttüzesített dalokat, amelyek a funky, a rap, a rocky, a népdal, a blues, és az underground pop sajátos együttéléséből születnek. Budapest Bár-rajongóknak kiemelten ajánlott esemény, ahol kedvenceiket ismerős közegben és új szerepkörben egyaránt láthatják, hallhatják.
Az „Égősor-bulin”  a pörgős, táncos számok kellemesen felrázzák, energizálják a karácsonyt megelőző stresszes időszaktól vacogó sejtállományunkat, míg a lassú, összebújós számok felébresztik a szunnyadó szenvedélyeket és bekapcsolják bordakosarunkban a szeretet adó-vevő készülékeit.
A produkció kísérőanyaga, a Rutkai Bori dal-verseiből és festményeiből készült 2011-es kalendárium, mely a helyszínen megtalálható és megvásárolható. 
Rutkai Bori dalszerző, énekes, aktív képzőművész, a Budapest Bár egyik frontkisasszonya. Bori énekel, táncol, koncerteken a dalok összekötő szövegeiből stand-up comedy-t improvizál, Nyitott Műhely-beli filmklubjában főz, a Hébe-Hóba Banda koncertjein pedig óvodásokkal, kisiskolásokkal kutyakórust játszik, vagy éppen a piros labda elveszett pettyeit próbálja megtalálni a Vacka dalok melódiáira.
2003 őszén alapította a Specko Jedno zenei formációt, amely tulajdonképpen utódegyüttese Bori korábbi zenekarának a Special Gizdának. Az együttes főleg orosz és latin zenei hagyományokat követve hozta létre dalait. Fő jellegzetességét, a zenekar nevében is feltűntetett specialitását azonban a dalszövegek erős képisége és az egyszerre ironikus és melankolikus költészete adta, adja; emellett pedig a gyakran színházi-, vagy kabaréelemekkel bővített koncertelőadások.
Mi is az a Specko Jedno? A Special One és a Sedcko Jedno (szlovákul: mindegy) kifejezésekből facsart zenekari elnevezés. Mit játszik? Tangóba takart meztelen éjt, űrdiszkót, bunker funkyt, BKV-jamet, reformkori fúziós rockot. Under- és overgroundokon felnevelkedett zenészek és egy költészetileg érintett énekesnő közönségtudatos produkciója. Táncolási és gondolkodási lehetőség alacsony és magas embereknek egyaránt. 2010 tavasza óta megújult formációban adódnak elő a Specko Jedno „whatevergreenjei”. 
A zenekar tagjai:
Rutkai Bori –  ének
Mizsei Zoltán – zongora
Szesztay Dávid –  gitár
Szerető Dániel – basszusgitár
Dudás Zsombor –  dob
Németh Csaba –  ütőhangszerek 
Vendégek:
Frenk – ének
Szűcs Krisztián - ének
Farkas Róbert – hegedű
Ökrös Károly - tangóharmonika, zongora
Farkas Mihály – cimbalom
Farkas Richárd – bőgő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...